Archicad 26 start niet meer op na installatie update 6016 (missing add-ons error) | 25-01-2024

Archicad 26 start niet meer op na installatie update 6016 (missing add-ons error) | 25-01-2024

Van toepassing voor

1. MacOS ARM

Beschrijving

Na de installatie van de laatste update ( 6016) van Archicad op Apple Silicon computers kan bij het opstarten de volgende error-melding opkomen:

Oplossing

Het updaten van de BCF Manager:
  1. Sluit Archicad 26
  2. Download de laatste update van de BCF manager voor Archicad 26
  3. Open de gedownloade map.
    Er zitten twee bestanden in de map:
  4. Selecteer deze twee bestanden en kopiƫer en plak deze naar de volgende map:
    Apps > Graphisoft > Archicad 26 > Add-Ons > KUBUS > BCF_Managers
  5. Kies 2x 'Vervang' en de twee bestaande onderdelen in deze map worden vervangen
  6. Start Archicad 26 op