Archief - PointCreator

Vanaf Archicad 24 wordt de Poincreator Add-on niet meer ontwikkeld.

De PointCreator is een add-on die van Archicad 17 tot en met Archicad 23 bestaan heeft voor het automatisch aanmaken van maatvoeringspunten in het 3D model. Onderaan dit artikel kan de add-on gedownload worden.
Nadat de PointCreator add-on geïnstalleerd is deze te vinden als ‘Point Creator’ in een nieuw menu-item in Archicad.
 Onderstaand hoofd-dialoog venster openen door de ‘Point Creator’ te kiezen vanuit het menu.

Info

Hier wordt weergegeven welke versie is geïnstalleerd

Settings

Symbol size: hier wordt de grootte van de te plaatsen meetpunten ingesteld
Start number: het 1e nummer van het te plaatsen meetpunt, ieder volgend te plaatsen meetpunt zal automatisch doorgenummerd worden
Archicad Library: hiermee wordt het te plaatsen object bepaald

Instellen van het object

1. Ga naar Point Creator > Settings in de menubalk
    Kies bij Archicad Library voor KME om een Nederlandstalig object te gebruiken of International voor een Engelstalig object.
  2. Kies in het Object gereedschap het object MaatvoeringsPunt
    In de Object Settings kan naast het uiterlijk ook het type coordinaten dat gebruikt dient te worden ingesteld worden.

Lijst van menu-opdrachten

1. Insert Points               Zelf meetpunten plaatsen in een model
  2. Import Points.             Meetpunten bestand (.txt) importeren in Archicad
  3. Export Points.             In Archicad geplaatste punten exporteren
  4. Update Points            Eerder geplaatst meetpunten bestand updaten

De geëxporteerde bestanden kunnen worden gebruikt met de software van MOUS software voor bijvoorbeeld het aansturen van uitzetapparatuur op de bouwplaats. Zie ook www.moussoftware.nl

Downloads

Archicad 23

Archicad 22

Archicad 21

Archicad 20

Archicad 18

Archicad 17