Attributen - Arceringen - Fills

Nieuwe arcering aanmaken

1. Ga naar Options > Element Attributes > Fills
  2. Selecteer een arcering die er op lijkt (1)

3. Kies voor New... > Duplicate
  4. Geef de nieuwe arcering een passende naam en klik op 'OK'
  5. Stel de afmetingen in (2)
  6. Pas eventueel de preview (Screen-only pattern) aan (3)
  7. Pas eventueel aan in welke keuzelijsten (Use with:) de arcering beschikbaar moet zijn (4)
  8. Stel de verschaling van de arcering in (5)
    1. Scale with plan (Model Size) = werkelijke afmetingen (tegelpatroon)

2. Scale independent (Paper Size) = vaste afmetingen op papier
 (doorsnede arcering)

Speciale arcering aanmaken

1. Solid Fill (‘dichte’ arcering): Stel dekkingspercentage in
  2. Symbol Fill:
    1. Teken een patroon met lijnen, cirkels, arceringen en hotspots (géén Polyline) de gewenste lijn in de juiste verhoudingen op de plattegrond
    2. Selecteer de onderdelen en kopieer deze met CTRL+ C  /CMD +C
      of via Edit > Copy
    3. Ga naar Options > Element Attributes > Fills...
    4. Kies voor New... > Symbol Fill
    5. Geef de nieuwe arcering een duidelijke naam en klik op 'OK'
    6. Druk op de knop ‘Paste’
  3. Image Fill
    1. Ga naar Options > Element Attributes > Fills...
    2. Kies voor New... > Image Fill
    3. Geef de nieuwe arcering een duidelijke naam en klik op 'OK'
    4. Klik op 'Browse...'

5. En vervolgens op 'Add...' en navigeer naar de gewenste afbeelding toe
    6. Selecteer deze en klik op 'Open'

Een visgraat arcering maken

Kies voor de optie 'Scale with Plan (Model Size)'