BCF Live Connector - Overstappen

BCF Live Connector - Overstappen

Voor het overstappen naar de BCF Live connector met Solibri 9.12 zijn een aantal aanbevelingen om problemen met synchronisatie te voorkomen. De beste werkwijze verschilt per project.
Lees Issues uitwisselen met een BCF server voor uitleg over synchroniseren met de BCF Live Connector en synchroniseren in Solibri 9.10.

Nieuwe projecten

Voor nieuwe projecten raden we aan dat de issues aangemaakt worden met Solibri versie 9.12.0. Hierdoor wordt de link met checking resultaten en presentaties behouden. Daarnaast is het ten zeerste aan te raden dat alle gebruikers binnen het project de BCF Live Connector gebruiken om problemen met synchronisatie, zoals issue duplicatie, te voorkomen.

Bestaande projecten 

Voor projecten op de BCF server die gestart zijn met Solibri 9.10.8 (of ouder) zijn drie opties. Hieronder zijn de drie opties toegelicht en is het uitvoeren van de overstap beschreven. Bij de keuze is belangrijk om te bepalen of een link met presentaties en slides van checking resultaten behouden moet blijven. 

A) Issue importeren in een nieuw project

Met deze optie kan de link tussen Live issues en de issues in presentaties of checking resultaten behouden blijven. Omdat in vorige versie deze link functionaliteit niet op eenzelfde manier bestond, is het noodzakelijk de issues opnieuw aan te maken. Alle gebruikers dienen hiervoor wel over te stappen naar een nieuw project op de BCF server.
 1. Open het SMC bestand in de oude Solibri versie
 2. Zorg dat de presentatie en slide van checking resultaten up-to-date zijn door te synchroniseren
 3. Maak een nieuw, leeg, project aan op de BCF server.
  Kopieer instellingen van een bestaand project naar een nieuw project in BIMcollab.
 4. Open het SMC bestand in Solibri 9.12.0
 5. Maak verbinding met het nieuwe project op de BCF server met de BCF Live connector
 6. Importeer de issues uit presentatie(s) of checking resultaten in de BCF Live View
 7. Synchroniseer alle issues met de BCF server
 8. Sla het SMC bestand op om de link te bewaren
 9. Maak het oude project op de BCF server inactief
 10. Communiceer met alle gebruiker dat het nieuwe project op de BCF server gebruikt moet worden

B) Gebruik enkel de BCF Live Connector in 9.12.0

Met deze optie kan direct doorgewerkt worden met het bestaande project op de BCF server. Een link met presentatie en checking resultaten gaat echter verloren. Dit betekent dat issue informatie in presentatie en slides van checking resultaten verouderd is na synchronisatie in Solibri 9.12.0.
 1. Open het SMC project  of de relevante IFC bestanden in Solibri 9.12.0
 2. Maak verbinding met het bestaande project op de BCF server met de BCF Live connector
 3. Pas issues aan in de Live Issue Details view
 4. Synchroniseer alle issues met de BCF server
 5. Verwijder de voorheen gebruikte presentaties of geef in de naam aan dat deze verouderd zijn

C) Stap nog niet over

Indien optie A en B beide niet mogelijk zijn, blijf dan werken met een vorige versie van Solibri. Stap over naar Solibri 9.12.0 bij het begin van een nieuw project of wanneer een overstap middels optie A of B wel mogelijk is.
Het is af te raden zowel Solibri 9.10 als 9.12 geïnstalleerd te hebben. Het verschil in synchronisatie methoden kan zorgen voor synchronisatieproblemen.

  • Related Articles

  • Issues uitwisselen met een BCF server

   BCF connector van Solibri Solibri BCF connector biedt een directe link tussen Solibri en BCF servers. Het werkproces van issues en opmerkingen uitwisselen wordt hiermee gestroomlijnd, waardoor er een volledige audittrail is van de issues en ...
  • Overstappen naar Live issues synchronisatie met 9.12 | 7-12-2020

   Het overstappen naar Solibri 9.12 heeft invloed hebben op de huidige manier van issues uitwisselen, aanpassen een aanmaken. Voor bestaande projecten wordt de link tussen issues op een BCF server en presentaties of checking resultaten niet standaard ...
  • Toegevoegde informatie aan BCF 2.1

   BCF 2.1 is een verbetering van de vorige BCF 2.0 standaard en biedt een betrouwbaardere uitwisseling met name voor Viewpoints. Daarnaast zijn aanvullende eigenschappen mogelijk zoals milestones en deadlines.
  • Veranderingen Solibri Anywhere | 11-2-2021

   Vanaf versie 9.12.0 zijn onderstaande aanpassingen in Solibri Anywhere gedaan om de kwaliteitswaarborging (Toelichting van Solibri) te versterken. De belangrijkste zaken die men direct merkt: IFC-bestanden samenvoegen is niet meer mogelijk Issues ...
  • Modellen openen met Solibri Anywhere

   Iedereen kan gratis gebruik maken van Solibri Anywhere om IFC modellen en Solibri bestanden te openen en actief deel nemen aan het uitwisselen van issues via de BCF (Live) Connector. Veranderingen in 9.12 Een aantal functionaliteiten kunnen vanaf ...