BCF Live Connector - Overstappen

Voor het overstappen naar de BCF Live connector met Solibri 9.12 zijn een aantal aanbevelingen om problemen met synchronisatie te voorkomen. De beste werkwijze verschilt per project.
Lees Issues uitwisselen met een BCF server voor uitleg over synchroniseren met de BCF Live Connector en synchroniseren in Solibri 9.10.

Nieuwe projecten

Voor nieuwe projecten raden we aan dat de issues aangemaakt worden met Solibri versie 9.12.0. Hierdoor wordt de link met checking resultaten en presentaties behouden. Daarnaast is het ten zeerste aan te raden dat alle gebruikers binnen het project de BCF Live Connector gebruiken om problemen met synchronisatie, zoals issue duplicatie, te voorkomen.

Bestaande projecten

Voor projecten op de BCF server die gestart zijn met Solibri 9.10.8 (of ouder) zijn drie opties. Hieronder zijn de drie opties toegelicht en is het uitvoeren van de overstap beschreven. Bij de keuze is belangrijk om te bepalen of een link met presentaties en slides van checking resultaten behouden moet blijven.

A) Issue importeren in een nieuw project

Met deze optie kan de link tussen Live issues en de issues in presentaties of checking resultaten behouden blijven. Omdat in vorige versie deze link functionaliteit niet op eenzelfde manier bestond, is het noodzakelijk de issues opnieuw aan te maken. Alle gebruikers dienen hiervoor wel over te stappen naar een nieuw project op de BCF server.
  1. Open het SMC bestand in de oude Solibri versie
  2. Zorg dat de presentatie en slide van checking resultaten up-to-date zijn door te synchroniseren
  3. Maak een nieuw, leeg, project aan op de BCF server.
    Kopieer instellingen van een bestaand project naar een nieuw project in BIMcollab.
  4. Open het SMC bestand in Solibri 9.12.0
  5. Maak verbinding met het nieuwe project op de BCF server met de BCF Live connector
  6. Importeer de issues uit presentatie(s) of checking resultaten in de BCF Live View
  7. Synchroniseer alle issues met de BCF server
  8. Sla het SMC bestand op om de link te bewaren
  9. Maak het oude project op de BCF server inactief
  10. Communiceer met alle gebruiker dat het nieuwe project op de BCF server gebruikt moet worden

B) Gebruik enkel de BCF Live Connector in 9.12.0

Met deze optie kan direct doorgewerkt worden met het bestaande project op de BCF server. Een link met presentatie en checking resultaten gaat echter verloren. Dit betekent dat issue informatie in presentatie en slides van checking resultaten verouderd is na synchronisatie in Solibri 9.12.0.
  1. Open het SMC project  of de relevante IFC bestanden in Solibri 9.12.0
  2. Maak verbinding met het bestaande project op de BCF server met de BCF Live connector
  3. Pas issues aan in de Live Issue Details view
  4. Synchroniseer alle issues met de BCF server
  5. Verwijder de voorheen gebruikte presentaties of geef in de naam aan dat deze verouderd zijn

C) Stap nog niet over

Indien optie A en B beide niet mogelijk zijn, blijf dan werken met een vorige versie van Solibri. Stap over naar Solibri 9.12.0 bij het begin van een nieuw project of wanneer een overstap middels optie A of B wel mogelijk is.
Het is af te raden zowel Solibri 9.10 als 9.12 geïnstalleerd te hebben. Het verschil in synchronisatie methoden kan zorgen voor synchronisatieproblemen.