Bibliotheekmeldingen

Bibliotheekmeldingen

Wanneer niet alle bibliotheken zijn geladen of wanneer er elementen dubbel worden geladen, maakt Archicad een Library Loading Report. Dit verschijnt bij het opstarten als onderdeel van het tabblad Action Center. Als dit tabblad niet wordt getoond, kan deze geopend worden via File > Info > Action Center. Daarnaast wordt de bibliotheekmelding getoond in de Library manager (File > Library and Objets > Library Manager). 

Het is verstandig om zo min mogelijk meldingen te hebben, dit voor een goede werking van het bestand. Zie hieronder wat de verschillende meldingen inhouden en hoe deze op te lossen zijn:

Missing Library Parts

Archicad kan bepaalde bibliotheek elementen of verwijzingen naar bibliotheekelementen niet vinden en weet dus niet hoe deze eruit moeten zien. Op de plek waar het element geplaatst is, wordt nu een (meestal rode) stip   geplaatst. 
Oplossing:
Laad de bibliotheek waar dat bibliotheekelement in zit in de Library Manager. Als hulpmiddel kan Edit > Find and Select worden gestart. Hier is een opgslagen Criteria Set 'Ontbrekende objecten' aanwezig. Hiermee worden in de plattegrond de ontbrekende objecten geselecteerd.

Missing Library Parts (from Attributes)

In het project zijn Attributen (o.a. Surfaces) die verwijzen naar externe bestanden, zoals afbeeldingen. Als deze externe bestanden niet worden gevonden in alle geladen bibliotheken en het Attribute wordt gebruikt dan wordt deze melding gegeven. In het 3D venster is dit meestal zichtbaar als een paars-zwarte tegel.

Oplossing:
Bekijk bij in de Library Manager de waarschuwing welk bestand ontbreekt.  Zoek dat in je computer op en voeg het opnieuw toe. Voor extra informatie s electeer de regel en kies More Info. Daar wordt weergegeven welk attribuut een bestand mist. 

Missing Library Parts (from Favorites)

In Archicad kunnen favorieten worden aangemaakt van objecten, ramen, deuren enzovoort. Als het object ontbreekt waar deze Favorite naar verwijst, dan geeft de Library Manager deze als Missing Library Parts (from Favorites).

Oplossing:
Zoek het object of bibliotheek in je computer op en laadt het opnieuw in de Library Manager. Er kan ook worden gekozen om de Favorite te verwijderen. Open Window > Palettes > Favorites en zoek naar favorieten met een vraagteken-symbool. Deze kunnen verwijderd worden.

Duplicated Library Parts

Archicad vindt meerdere bibliotheekelementen die precies gelijk zijn. Dit heeft meestal geen negatief zichtbaar effect op het model. Het kan er wel voor zorgen dan objecten niet meer naar behoren in te stellen zijn of dat het lang duurt voordat het project geopend is. Wat ook nog het geval kan zijn is dat er in de mappen van de bibliotheek minder objecten zichtbaar zijn dan verwacht. 
Oplossing: 
Verwijder overbodige bibliotheken

Objects with ambiguous origin

Een object is geplaatst in het project, en het oorspronkelijke object kan niet worden gevonden op basis van het GUID, maar wel meerdere varianten daarvan. Archicad kiest willekeurig welk object hij gebruikt om de weergave te tekenen.
Oplossing: 
zoek de objecten op en verbind alle objecten aan hetzelfde object

Substituted Objects

Dezelfde bibliotheekelementen zijn geladen, maar ze hebben een verschillende naam
Oplossing: 
Vervang de diverse objecten door hetzelfde object en verwijder één van de duplicaten

Temporarily Missing

In een TeamWork project heeft een andere gebruiker het object geüpdatet 
Oplossing:  
Beide gebruikers moeten een Send & Receive doen

Voor meer informatie over de foutmeldingen zie de pagina van het Help Center van GRAPHISOFT over Troubleshooting Library Issues .
Voor meer informatie over de GUID en een bibliotheek object zie deze pagina van het GRAPHISOFT Help Center



    • Related Articles

    • Archief - Zelf ramen en deuren maken met NL+-objecten

      De Archicad-bibliotheek bevat vele parametrische ramen en deuren. Mocht hier toch niet het gewenste raam- of deurelement tussen zitten, dan kan altijd nog een eigen raam of deur geheel naar wens worden aangemaakt. Deze ramen en deuren zullen ...
    • Bibliotheken en Archicad

      Het is raadzaam om in Archicad zorgvuldig met bibliotheken om te gaan: Gebruik alleen de bibliotheken die nodig zijn Gebruik niet dezelfde bibliotheek uit de vorige Archicad versie(s) Voorkom het laden van verschillende versies van dezelfde ...
    • Archief - Bibliotheekmigratie naar een volgende Archicad STAR(T) Edition versie

      Archicad bibliotheek KME - Archicad bibliotheek StartersModule Bij het openen van Archicad projecten waarin de KeyMember Editie bibliotheek geladen is (Archicad bibliotheek KME) of Archicad bibliotheek StartersModule (SM ) dient de bibliotheek ...
    • Bibliotheekmigratie naar een volgende versie

      Bij de release van een nieuwe Archicad versie komt ook een nieuwe versie van de bibliotheek. Er kan worden gekozen om met de oorspronkelijk gekoppeld bibliotheken te blijven werken of met de nieuwe bibliotheek aan de slag te gaan.  ​ Bij gebruik van ...
    • Een 2D object maken

      2D objecten zijn erg makkelijk om te gebruiken wanneer een onderdeel, getekend in 2D, meerdere malen voorkomt en er altijd hetzelfde uit moet zien. Het voordeel van een 2D object boven het groeperen en kopiëren, is dat alle geplaatste objecten ...