Updates Archicad

Graphisoft brengt met enige regelmaat updates uit voor Archicad. In deze updates zitten verbeteringen, aanvullingen en reparaties ten opzichte van de origineel uitgebrachte versie. Na het uitvoeren van een update heeft het programma nog steeds dezelfde versie in tegenstelling tot een zogenaamde upgrade.
  1. Update: tussentijdse aanpassingen met kleine verbeteringen, aanvullingen en reparaties
  2. Upgrade: nieuwe versie met volledige nieuwe features
De updates zijn cumulatief, dit betekent dat alleen de laatste update hoeft te worden uitgevoerd. Deze bevat alle verbeteringen van de voorgaande updates. Na het uitvoeren van een update hoeven projecten niet worden bijgewerkt, omdat het nog steeds dezelfde versie betreft.

Update installeren

Check for updates via Helpmenu

Bekijk of Archicad up to date via het menu Help > Check for Updates
  1. Open het menu Help
  2. Klik op 'Check for Updates'
  3. Na deze actie open de internet-browser. Er kunnen meerdere tabbladen tegelijkertijd worden geopend. Kies het juiste tabblad (!) voor de gewenste update, namelijk 'Archicad program and library update'
  4. Als er staat 'Your Archicad is NOT up-to-date', klik dan op knop 'Download now'
  5. Installeer de update door het installatiebestand uit de download map uit te voeren

Check for updates via Action Center

Via het Action Center in Archicad kan er gecheckt worden of er nog updates zijn.
  1. Ga in Archicad naar de tab Action Center
    of open deze via File > Info > Action Center...
  2. Staat er bij het onderdeel 'Updates' een rood bolletje met uitroepteken dan zijn er updates beschikbaar
  3. Klik op 'Updates'
  4. Klik vervolgens op 'Download updates'.
    In de Internet Browser wordt de betreffende download pagina geopend.
  5. Installeer de update door het installatiebestand uit de download map uit te voeren

Alle Archicad Updates

Op de supportpagina van Archicad is er een overzicht van alle updates en andere installaties
  1. Kies het tabblad Updates
  2. Kies de juiste Language Version: NED
  3. Kies het juiste platform Mac (Intel-based) / Mac (Apple-Silicon) / Windows
  4. Klik op de knop 'Download'
  5. Installeer de update door het installatiebestand uit de download map uit te voeren

Automatisch updaten

Archicad controleert zelf of het programma up to date is. Dit gebeurt aan de hand van een instelling in de Work Environment.
De optie staat in de werkomgeving bereikbaar via het menu Options > Work Environment > Network and Update

Controleer versie

Er kan worden bekeken welke versie van Archicad momenteel draait. De volgende informatie is dan relevant:
  1. Version: versienummer, bijvoorbeeld 26
  2. Lang / Language version: English (Dutch) of NED (aanbevolen versie in Nederland en Belgie)
    Er kan ook de internationale versie zijn gebruikt, dan staat er English (International) of INT
  3. Build / Build Number: het volgnummer van de update

Via Check for Updates

Op de internetpagina die verschijnt staat welke versie gebruikt wordt:

Via Help > License Information

Inhoud van de update

Vanaf de download pagina kan worden doorgeklikt naar Release Notes en dan naar de Several Improvements of direct naar List of Improvements. Op die pagina staan dan alle verbeteringen ten opzichte van de originele release van de betreffende versie.

BIMcloud en Updates

Als er met TeamWork op de BIMcloud wordt samengewerkt is het belangrijk om de update versie (Build Number) in de gaten te houden. Als de update versies te veel van elkaar verschillen, kan het zijn dat degene met een (te) lage versie het project niet meer openen. Deze versie dient dan een update uit te voeren.
In het algemeen is het zo dat als de eerste 2 cijfers (duizendtal en honderdtal) van de update versie gelijk zijn, er zonder problemen samengewerkt kan worden.
Voorbeeld:
Versie update 4012 kan samenwerken met 4096, maar niet met 5034.