Cursus simplebim

Efficiënter werken met simplebim

Bij het uitwisselen van informatie tussen partijen, is het een vereiste dat deze informatie betrouwbaar is. Dit geldt voor tekeningen, stuklijsten, maar ook voor BIM modellen. Teveel informatie kan onnodig voor problemen zorgen. Met simplebim bepaal je zelf welke objecten en eigenschappen relevant zijn. En in de meeste gevallen kan simplebim zelfs aangeven weke data relevant is voor jouw doeleinden. Vervolgens kan alle irrelevante en onbetrouwbare informatie uit het model gehaald worden.

Wat leer je?

In deze cursus leer je modellen uitwisselen op basis van IFC. Om succesvol en professioneel te BIMmen moet je ervoor zorgen dat het model dat uitgewisseld wordt alle informatie bevat die de ontvanger nodig heeft. Vanuit één 'origineel' BIM model kunnen meerdere 'uitwisselbestanden' geëxporteerd worden die alleen relevante informatie bevatten voor de betreffende ontvanger.

Deze ééndaagse cursus wordt als maatwerk aangeboden, zodat ingegaan kan worden op je eigen praktijk.

Voor wie?

Met simplebim kun je op een eenvoudige manier een BIM model bewerken met behulp van geavanceerde gereedschappen om deze klaar te stomen voor een professionele uitwisseling. De cursus is bedoeld voor iedereen die modellen uitwisselt met andere partijen en die graag de voor hem/haar belangrijke informatie wil filteren zodat het bestand niet onnodig zwaar is. Efficiënter samenwerken dus.