Archicad - Download en installatie educatie- / studentenversie

Archicad - Download en installatie educatie- / studentenversie

Studenten kunnen gedurende de gehele studie gratis gebruik maken van Archicad en de BIMcloud Basic. Om gebruik te kunnen maken van de gratis versie moet de student zich registreren en een bewijs van inschrijving overleggen. Dit gaat volgens het volgende proces.

1. Registratie Graphisoft ID

 1. Ga naar de myarchicad-website  (  klik voor afbeelding )
 2. Klik onder de optie 'For Students' op de knop 'Register & Download'
 3. Maak op de daaropvolgende website een Graphisoft ID aan
  Hierbij moeten de contactgegevens worden ingevuld.
Bij Country kies voor Nederland of België. Bij deze optie is het naderhand mogelijk om zowel de Nederlandstalige versie van Archicad als de Internationale versie van Archicad te kiezen.  (  klik voor afbeelding )
Het wachtwoord moet voldoen aan strenge eisen (minimaal 12 karakters, een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer én een leesteken).
 1. Klik in het daaropvolgende venster voor Send validation link. Hierna wordt een een mail naar het opgegeven mailadres gestuurd met het onderwerp 'Graphisoft account email verification' vanuit het mailadres 'noreply@graphisoft.com' (   klik voor afbeelding   klik voor afbeelding). 
 2. Klik in de mail op de knop 'Confirm your email', waarna een internet browser opent. Vul het formulier helemaal in (  klik voor afbeelding).
 3. Er moet een foto of kopie van de studentenpas worden geüpload  (  klik voor afbeelding).. 
Als deze (nog) niet in het bezit is, kan ook één van de andere documenten worden geüpload. Lees de instructies op de webpagina.
 1. Kies de gewenste Archicad versie  (  klik voor afbeelding).. 
De gekozen versie zal als eerste worden aangeboden, maar naderhand kan ook voor de andere versie worden gekozen.
De Nederlandstalige versie bevat gelokaliseerde content (bibliotheek, bouwmaterialen, lagen, etc), maar de interface is in het Engels. 
 1. Er wordt een bevestigingsmail verstuurd met het onderwerp 'welkom op myarchicad.com' vanuit 'myarchicad-noreply@graphisoft.com'  (  klik voor afbeelding).
 2. De registratie is nu verstuurd naar de KUBUS administratie.

2. Controle student-status

 1. Als de voorgaande acties voltooid zijn, wordt de student-status door KUBUS gecontroleerd en als alles goed is gevonden ook geaccordeerd.
 2. Dit proces wordt handmatig uitgevoerd door KUBUS, meestal gebeurt dit nog dezelfde dag.
Archicad kan ondertussen wel verder worden geinstalleerd. In myarchicad kan de download link worden gevonden. Eventueel kan Archicad worden gestart en in demo-mode (run without a license) worden gestart. In demo-mode kan er niet worden opgeslagen!

3. Opvragen serienummer

 1. Als KUBUS de registratie heeft goedgekeurd, wordt er een bevestigingsmail verstuurd met het onderwerp 'Archicad licentie voor 1 jaar' vanuit 'myarchicad-noreply@graphisoft.com'. Volg de link naar myarchicad  (  klik voor afbeelding).
 2. Ook als er ingelogd wordt op de website myarchicad staat hier een serial number. Gebruik dit nummer om in te vullen bij het starten van Archicad  (  klik voor afbeelding). 
 3. Als er de volgende melding staat: 'No serial number has been issued yet, please wait for our response', dan is de controle nog niet gebeurd  (  klik voor afbeelding). Als dit langer duurt dan 48 uur, neem dan pas contact met ons op.

4. Eerste keer opstarten 

 1. Start Archicad 
 2. Archicad zal in eerste instantie geen licentie vinden en vragen hoe Archicad geactiveerd kan worden.
 3. Kies de optie 'Trial/Education serial number' en klik op Continue  (  klik voor afbeelding).
 4. In het venster 'Activate with Trial or Education License' (  klik voor afbeelding), vul het Graphisoft ID in (mailadres) en het Serial Number dat op myarchicad.com staat (  klik voor afbeelding). . 
Het is aanbevolen om dit serienummer met knippen en plakken (copy/paste) over te nemen. De hele reeks kan in één keer worden geplakt. Let erop dat er geen overbodige tekens worden gekopieerd, zoals spaties voor en na het serienummer.
 1. Als de combinatie serienummer, mailadres en Archicad lokalisatie correct is kan Archicad herstart worden met de knop Restart Archicad.
Als er een andere Archicad lokalisatie is geïnstalleerd (NED / INT of anders) dan waar een licentie voor is aangevraagd zal Archicad melden dat het serienummer voor een andere lokalisatie geldt (  klik voor afbeelding).
 1. Eenmaal herstart kan Archicad gebruikt worden. In de linkerbovenhoek en rechteronderzoek zal een Educatie logo verschijnen, dat ook op alle afdrukken komt te staan (  klik voor afbeelding).

  • Related Articles

  • Licenties - Verlengen educatie-/ studentenlicentie

   Zie voor de activatie van de educatie-/ studentenlicentie de eerste keer het artikel: Downloaden en installeren van de educatie- / studentenversie van Archicad. Verlenging aanvragen Een educatie-licentie kan jaarlijks verlengd worden zolang men ...
  • Archicad - Download en installatie

   Alle links die nodig zijn voor de download, installatie en opstart van Archicad producten zijn op deze pagina te vinden. Kies aan de rechterzijde het juiste product (of scroll door naar beneden) Archicad Download en installeer Archicad Om gebruik te ...
  • Archief - Download en installatie Archicad (incl Start Edition)

   Archief Archicad Start Edition Download Start Edition Start Edition 2023 Archicad StartersModule: Deze link is per mail bezorgd. Eerdere versies van Archicad STAR(T) Edition Eerdere versies van de Archicad StartersModule: voor 2022 en 2021 is de link ...
  • Archicad netwerklicenties weer beschikbaar stellen na installatie BIMcloud Basic | 22-11-2021

   Na de installatie van een BIMcloud Basic op een server systeem dat ook als licentieserver fungeert kan het in enkele gevallen voorkomen dat de Archicad netwerklicenties niet meer via het netwerk te vinden zijn. Archicad gebruikers in het netwerk ...
  • Archicad - Download en installatie trial versie

   Om Archicad gratis uit te proberen kan een trial versie gedownload worden: Ga hiervoor naar de Probeer Archicad gratis pagina van GRAPHISOFT Kies onder 'Ik ga Archicad gebruiken als' voor de optie 'Professional' Mocht u al een GRAPHISOFT ID hebben ...