Downloads en releasegeschiedenis

Downloads

KUBUS Spexx

Licentiemanager

1. De licentie manager wordt standaard geïnstalleerd bij de installatie van KUBUS Spexx
  2. Handleiding licentiemanager KUBUS Spexx
Onderstaande Licentiemanager dient alleen geïnstalleerd te worden als de standaard meegeleverde licentiemanager niet gebruikt kan worden vanwege oudere .NET versies. Werkt uitsluitend in combinatie met reeds geïnstalleerde KUBUS Spexx software.

Releasegeschiedenis

KUBUS Spexx 5.1 r4 | 14-11-2022

KUBUS Spexx 5.1 r4  is een belangrijke security update waarin tevens een aantal verbeteringen zijn verwerkt. Wij adviseren u daarom deze versie zo snel mogelijk te installeren en gebruiken omdat voorgaande versies vanaf 31-12-2022 niet meer geactiveerd kunnen worden. Deze versie is getest en geschikt bevonden voor Windows 11.

Nieuwe functionaliteit

1. Wanneer een specificatie doorloopt op een volgende pagina, kan de titel voortaan op de volgende pagina herhaald worden
  2. Het niet vervangen van de rubriektitel door de specificatietitel is mogelijk gemaakt

Verbeteringen

1. De Webservice om een licentie te activeren en om PayPerUse te gebruiken is geüpdate om te voldoen aan essentiële beveiligingseisen. Oudere versies kunnen vanaf 31-12-2022 niet meer geactiveerd worden omdat wij genoodzaakt zijn deze activatie service te sluiten
  2. 'Pagina einde' is mogelijk gemaakt boven een bouwdeeltitel in de elementensortering
  3. Diverse kleine aanpassingen zijn gedaan in het gebruik van dialoogvensters

Bugfixes

1. Dubbele OPMERKING: weergave is hersteld en er wordt er weer een enkele OPMERKING: getoond
  2. Het gebruik van de stuurpijlen in de catalogus browser is hersteld, deze bladerden soms naar de verkeerde paragraaf
  3. Voorbladen werden niet correct uit de online catalogus gehaald, dit is hersteld

KUBUS Spexx 5.1 r3 | 05-07-2021

Nieuwe functionaliteit

1. Alle internet data-verkeer is voortaan volledig 'secure' via HTTPS
  2. Ververs-knop aan variant browser toegevoegd om direct de nieuwste specificatie-versie uit de online catalogus op te halen
  3. Bij een specificatie wordt maximaal één vorige versie opgeslagen
    Voorheen werden alle verouderde specificaties onthouden, waardoor een soort 'Droste-effect' kon ontstaan met verouderde specificaties in verouderde specificaties. Dit kon in sommige situaties problemen veroorzaken. Vanaf deze versie wordt alleen de recentste verouderde specificaties bewaard en worden de oudere versie automatisch opgeruimd.
  4. Uitbreiding van opmaakprofielen
    Mogelijkheid toegevoegd voor het instellen van pagina-einde voorafgaand aan specificatie. Zowel in Werksoorten- als Elementensortering.

Verbeteringen

1. Versie controle werkt nog meer op de achtergrond waardoor werken met KUBUS Spexx editor sneller is
  2. Update instellingweergave van specificatie-catalogus aangepast, deze werd verward met die van de STABU2 catalogus
  3. Extra interne controle functionaliteit toegevoegd om mogelijk beschadiging van bestanden te voorkomen
  4. Rechtermuis-menu's zijn in sommige situaties herzien

Bugfixes

1. Het bladeren op paragraafniveau binnen de variant-browser is weer mogelijk
  2. Onmogelijke versiecontrole op losgekoppelde specificaties in Elementensortering is stopgezet
  3. Niet meer kunnen plaatsen van bestekspost op basis van bouwdeel is hersteld
  4. Diverse kleine andere bugfixes

KUBUS Spexx 5.1 r2 | 28-07-2020

Nieuwe functionaliteit

1. Mogelijkheid voor het zelf instellen van update cyclus online catalogus
  2. Kunnen uitzetten van versiecontrole bij gebruik online catalogus

Verbeteringen

1. Werken met de online catalogus is sneller en betrouwbaarder geworden
  2. Wanneer online catalogus tijdelijk offline is, kan doorgewerkt worden
  3. Opslaan van bestekken op een netwerk lokatie is sneller gemaakt
  4. Gebruik en toepassing van 'vreemde karakters' is weer verbeterd
  5. Sorteermogelijkheid toegevoegd aan variantbrowser
  6. Specificaties kunnen een verwijzing naar een website bevatten, via de zijbalk te openen

Bugfixes

1. Heel af en toe kon een bestek niet ingeladen worden, dit is opgelost
  2. Bijwerken van bouwdelen ging onder bepaalde omstandigheden niet goed, dit is opgelost
  3. Crash met grote referentiebestekken opgelost
  4. Fout met het soms niet tonen van rubrieken opgelost
  5. Diverse kleine bugfixes

KUBUS Spexx 5.1 r1 | 18-09-2019

Nieuwe functionaliteit

1. Ondersteuning van online catalogi zoals de STABU2 Web Catalogus en OSF Web Catalogi, met slimme caching waardoor gegevens snel beschikbaar blijven
  2. Diverse controletaken, zoals het verifiëren van versienummers, worden voortaan op de achtergrond uitgevoerd
  3. Gebruik van product URL’s binnen specificaties in catalogi met notificatie in de kantlijn

Verbeteringen

1. Betere herkenning van catalogi bij gebruik van trefwoorden
  2. Het gebruik van ‘vreemde karakters’ is sterk verbeterd, zowel in catalogi als in het bestek
  3. Diverse GUI optimalisaties, knopaanduidingen/cursor/dialoog-uiterlijk

Bugfixes

1. Onder bepaalde omstandigheden kon KUBUS Spexx niet meer goed opstarten, dit is hersteld
  2. Diverse kleine bugs zijn opgelost

KUBUS Spexx 5 r9 | 25-06-2019

Nieuwe functionaliteit

1. Gedetailleerde productinformatie uit OSF en NBS catalogi kan rechtstreeks vanuit KUBUS Spexx benaderd worden via een speciaal icoon in de kantlijn
  2. Dezelfde productinformatie kan als hyperlink in een PDF-document worden meegegeven

Verbeteringen

1. Opstarten van KUBUS Spexx is geoptimaliseerd waardoor deze sneller, adequater en robuuster is geworden
  2. Gebruik van 'vreemde karakters' is op velerlei plaatsen aangepast en uitgebreid
  3. Laden van catalogi is in sommige situaties sneller geworden
  4. Volledige catalogusinhoud wordt voortaan getoond wanneer via trefwoorden gekozen specificatie geen gerelateerde korttekst beschikbaar is
  5. In de browser wordt de catalogusnaam getoond zodat helder is waaruit de specificatie wordt gehaald

Bugfixes

1. Fout bij het invoegen van verkeerde specificatie is hersteld
  2. Bij het plaatsen van een vrije specificatie kwam soms de knop OK niet beschikbaar, dit is opgelost
  3. Diverse kleine fouten zijn hersteld