Een eigen wandaansluiting instellen

Een eigen wandaansluiting instellen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe bij complexe composites met veel schillen een goede aansluiting gemaakt kan worden op een kozijn. Er wordt uitgelegd hoe de dagkanten ingesteld kunnen worden en hoe vervolgens de schillen om de hoek gaan om de aansluiting te maken op het kozijn. Aan de hand van een voorbeeld detail, worden de uit te voeren stappen uitgelegd.

Dagkant instellen

Door in de Window Selection Settings van het raam een eigen dagkant te kiezen, kan voor de dagkant zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant een specifieke maat gekozen worden.



Wandaansluiting

Door in de Window Selection Settings van het raam een eigen wandaansluiting te kiezen kan er vanuit de composite, per blad bepaald worden hoe dit aansluit op het kozijn. Door 'keer blad om' aan te vinken voor een blad, gaat dit blad de hoek om.


Voorbeeld

In dit voorbeeld wordt stapsgewijs getoond hoe de twee buitenbladen 'omgekeerd' worden van buiten naar binnen door de optie 'keer blad om aan te vinken'. 

Begin situatie voor het instellen van de eigen wandaansluiting, waarin de 'bladen' vanuit de Composite niet juist aansluiten op het kozijn:


Begin bij het eerste blad aan de buitenkant. Selecteer het raam en kies het 1e blad aan de buitenkant in de instellingen van de wandaansluiting. Vink 'keer blad om' aan:


Zo ook voor het 2e blad aan de buitenkant:


Herhaal de zelfde stappen voor de bladen aan de binnenkant.
    • Related Articles

    • Instellen van een spouwlat of stelkozijn inclusief stelruimte

      In dit artikel wordt uitgelegd hoe omgegaan kan worden met spouwlatten en stelkozijnen, en bijbehorende stelruimte met de KeyMember Editie. Er worden drie methoden behandeld voor verschillende toepassingen en met verschil in de moeilijkheidsgraad. Er ...
    • IFC Translators instellen

      In dit artikel wordt beschreven hoe IFC Translators ( File > Interoperability > IFC > IFC Translators) van Archicad zijn opgebouwd en hoe deze aangemaakt kunnen worden met behulp van de standaard meegeleverde instellingen.
 Algemeen Er worden diverse ...
    • Archicad - Instellen magic mouse

      Vanaf Archicad 22 kan de Magic Mouse gebruikt worden als een trackpad, door te vegen over het oppervlakte. Voor oudere versie kan gebruik gemaakt worden van de methoden die onder de Legacy Mode staan. Sla aanpassingen in de instellingen van de Work ...
    • Eigen objectonderdelen maken, zoals een deur

      In plaats van een complete deur of raam zelf te maken, bestaat er de mogelijkheid om eigen onderdelen te maken en die op te roepen in bestaande objecten. Deze techniek is er voor deurklinken, deurbladen, draaiende delen, en meer (zie onderstaand ...
    • Structuur aanbrengen in een eigen bibliotheek

      Als er veel eigen en/of geïmporteerde objecten aan de embedded, project- of bureaubibliotheek worden toegevoegd, kan een bibliotheek onoverzichtelijk worden. Hiervoor zijn verschillenden oplossingen die ook gecombineerd kunnen worden. Mappen aanmaken ...