Eigen specificaties maken

In KUBUS Spexx 5 kunnen als volgt eigen specificaties gemaakt worden:
  1. Type in een vrije variant in een bestaande rubriek de brontekst van een nieuwe specificatie
  2. Gebruik @ voor een invulplaats en \ voor het begin van een keuze tekst
       Voorbeeld:
       De ruimte tussen beide onderdelen is @
       \ 5 mm.
       \ 10 mm.
       \ 15 mm.
       \ …..
  1. Klik met de rechter muisknop op de titel van de specificatie, en kies de menu opdracht: Omzetten naar specificatie
    (het groepsnummer dat de variant heeft, wordt bewaard, ook in de eigen specificatie). De nieuwe specificatievariant krijgt automatisch een GUID (uniek identificatienummer) waarbij het groepsnummer dat de variant heeft, bewaard blijft. Hierdoor kan de specificatie overal gebruikt worden waar de specificatiegroep aan bestekposten gekoppeld is.