Foutmelding bij het opslaan van een object

Deze foutmelding komt bij het opslaan na het importeren van 3D CAD bestanden of bij het opnieuw opslaan van objecten uit Archicad 15 en ouder. Archicad vraagt om het invullen van een licentie: 'To save this object in version xx, you must choose a license on the Details page'. Na het klikken van OK wordt meteen de Details pagina van het object geopend. Hierin moet een keuze worden gemaakt welk soort auteursrecht er voor dit object geldt. Als het onbekend is, kies dan voor de optie Public Domain Dedication.

Er zijn drie opties:
  1. Public Domain Dedication: Voor iedereen te gebruiken en te bewerken
  2. Attribution-NoDerivs 3.0: Voor iedereen te gebruiken en alleen te wijzigen onder voorwaarden
  3. Commercial: Alleen te gebruiken na toestemming van de maker
De 2e en 3e optie hebben de mogelijkheid om de scripts te verbergen achter een wachtwoord. Deze optie worden alleen gebruikt als je een eigen gemaakt object wil gaan delen met derden.