Gaashekwerk maken met Railing Tool

Maak gebruik van het reling-gereedschap om een gaashekwerk te maken. Koppel deze aan het terrein, zodat wijzigingen van het terrein direct worden verwerkt in het geplaatste hekwerk. In onderstaand voorbeeld wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe gaashekwerk kan worden aangemaakt en geplaatst.

Surface Textuur

Om er voor te zorgen dat ook in het gevelaanzicht door de mazen van het gaashekwerk kan worden heengekeken, dient het Surface textuur als volgt te worden ingesteld:
  1. Kies uit de template het Surface "Metaal - Gaashekwerk" (maak desgewenst een kopie) en stel het als volgt in:

Transparency:
  1. Transmittance op 100%
Om het hekwerk in 3D te zien kan de Transmittance niet op 100% worden ingesteld. Stel de waarde op minder in. Nadeel is dat in het aanzicht niet door de mazen van het gaas kan worden gekeken. Kies dus afhankelijk van de gewenste toepassing de juiste instellingen.
Maak een kopie (met aangepaste instellingen) van het hekwerk voor beide toepassingen en gebruik de Layers om deze zichtbaar te maken op de verschillende tekeningen

Vectorial Hatching:
  1. Kies het gewenste patroon
  2. Kies kleur en pendikte

Ook in de Model Display settings van de Elevation Tool dient het vinkje voor Transparency te worden aangekruist.

Nieuwe Building Material

Maak een nieuw Building material aan om te kunnen toepassen in de 'Panels' van de Railing Tool. Kies het nieuwe Surface voor gaashekwerk:

Instellen van de Railing Tool

Stel de railing tool als volgt in:

Segment:
  1. Toprail - met afmetingen en materiaal van de bovenbuis
  2. Inner Posts - met afmetingen en materiaal van de staande buizen
  3. Panels - met eventueel offset afstanden tot bovenbuis en/of maaiveld. kies het nieuwe building material "Gaashekwerk"
Node:
  1. Post - met afmetingen en materiaal van de staande buizen aan de uiteinden/ hoeken
  2. Connections - kies voor Toprail en stel de verbindingen in als gewenst
  3. Ends - kies voor Toprail en stel de uiteinden in als gewenst

Plaatsen van het hekwerk

Zorg dat de reling instellingen voor Associativity aanstaan om het hekwerk te koppelen aan een Slab of Mesh. Bij wijzigingen hieraan wordt de geplaatste railing automatisch aangepast.
Gebruik de toverstaf om het hekwerk te plaatsen.