Archicad - Instellen magic mouse

Vanaf Archicad 22 kan de Magic Mouse gebruikt worden als een trackpad, door te vegen over het oppervlakte. Voor oudere versie kan gebruik gemaakt worden van de methoden die onder de Legacy Mode staan.
Sla aanpassingen in de instellingen van de Work Environment op in een eigen werkomgeving, zodat deze steeds weer op de juiste manier geactiveerd kan worden.

Magic Mouse instellen als trackpad

1. Stel bij Options > Work Environment > Input Constraints and Guides > 'Magic Mouse/Trackpad scrolling to' in als 'Pan':

2. Gebruik daarna de volgende sneltoetsen om te navigeren in 2D en 3D met de Magic Mouse:
    1. Pannen in 2D en 3D > Scroll
    2. Sneller Pannen in 2D > Scroll + Shift
    3. Orbitten in 3D: Scroll + Shift
    4. Zoomen in 2D en 3D > Scroll + Option/Alt

Legacy methode Zoom

Het is ook mogelijk om een werkmethodiek te hanteren die gelijk is aan degene die gebruikt wordt met een standaard computermuis:
  1. Pannen in 2D en 3D > Middelste muisknop slepen
  2. Orbitten in 3D > Scroll + Shift
  3. Zoomen 2D en 3D > Scroll
Hiervoor is er een extra software nodig om de middelste muisknop te simuleren op de Magic Mouse.

Hulpprogramma's

Voor het bedienen van de Magic Mouse hebben we twee hulpprogramma's getest. Deze zijn beide gratis te testen voordat ze aangeschaft moeten worden:
  1. Better Touch Tool
    1. https://folivora.ai/
    2. Veel verschillende functies in te stellen
    3. De middelklik werkt maar moet heel precies gedaan worden
    4. Moeilijk in te stellen (Veel stappen)
    5. Prijsindicatie € 20 - € 25 voor een lifetime license

2. Middle
    1. https://middleclick.app/
    2. Alleen middelste muisknop functie
    3. Handig in gebruik
    4. Direct klaar voor gebruik
    5. Prijsindicatie € 5 - € 10 voor een lifetime license
    6. Eén licentie kan gelijktijdig actief zijn op 3 devices
Voor oudere besturingssystemen kan het gratis programma MagicPrefs gebruikt worden:
  1. Installeer MagicPrefs
  2. Open het programma
  3. Ga naar Systeemvoorkeuren > Overig > MagicPrefs
  4. Stel hier in het tabblad 'Magic Mouse' de ' One Finger Middle Axis Click' in

Rechtermuisknop met de Magic Mouse

Soms moeten de muisinstellingen bij een Mac ook nog aangepast worden, zodat de rechtermuisknopfunctie (het oproepen van het contextmenu) mogelijk blijft:
  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Hardware > Muis
  2. Zet Secundair klikken aan met 'Klikken op de rechterzijde'