Grijze achtergrond terwijl deze wit moet zijn

Automatic Pen Color Visibility

Arceringen een lichtgrijze achtergrond terwijl deze wit moet zijn. Dit is een hulpmiddel tijdens het modelleren om aan te geven dat een element een dekkende achtergrond heeft met dezelfde kleur als het tekenvenster. Dit effect heeft geen invloed op de uiteindelijke afdruk.

Aan- uitzetten

1. Ga naar het menu Options > Work Environment > On-Screen Options...
  2. Zet de optie 'Automatic Pen Color Visibility Adjustment for Model Views' aan of uit^

De instelling wordt door ARCHICAD automatisch aangezet als een DWG-bestand wordt geopend en de optie voor een zwarte achtergrond is gekozen.

Achtergrond kleur aanpassen

Alternatief is het aanpassen van de Background van het tekenvenster:
  1. Ga naar het menu View > Grid & Editing Plane Options > Grids & Background....
  2. Klik op het vakje onder 'Background' en kies een kleur die iets afwijkt van wit