Het controleren van DXF / DWG bestanden

Er zijn verschillende programma's om originele DXF en DWG bestanden in te zien. Dit kan handig zijn voor het controleren van DXF / DWG bestanden die gemaakt zijn vanuit Archicad, of andersom, om ontvangen bestanden te controleren alvorens deze in Archicad in te laden. In dit artikel worden applicaties genoemd waarmee dit mogelijk is.

ShareCAD

ShareCAD is een online viewer voor allerhande cad en 3D bestandstypen, waaronder DXF en DWG.
De gratis viewer is geschikt voor Mac en Windows.

DWG Trueview

Met DWG TrueView van Autodesk kunnen 2D en 3D DWG bestanden geopend worden. Ook is het in dit programma mogelijk om deze bestanden te converteren naar oudere versies.
Download gratis DWG TrueView voor Windows