Het Petpalet zichtbaar maken

Is het Petpalet verdwenen, dan staat het waarschijnlijk buiten beeld. Wordt namelijk de instelling 'Jump to preferred position' gebruikt, dan staat het Petpalet op een vaste positie in het tekenvenster en wordt de laatste positie van het Petpalet door Archicad onthouden als voorkeurspositie. Deze positie kan buiten het zichtbare beeld liggen door het Petpalet snel te verslepen of bij gebruik van meerdere beeldschermen.

Oplossing

1. Ga naar het menu: Options > Work Environment > Dialog Boxes and Palettes...
  2. Stel de 'Pet Palette Movement' in op 'Follow Cursor'

Daarna zal het Petpalet verschijnen nabij de cursor.
Als het Petpalet weer verschijnt kan de instelling eventueel weer terug gezet worden op 'Jump to preferred position'