Infobox verticaal plaatsen

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van breedbeeldschermen en dat biedt nieuwe mogelijkheden voor de positie en inrichting van de bedieningspaletten. Door de extra breedte is het vaak handiger ze aan de zijkant van het scherm te plaatsten in plaats van aan de bovenzijde, zodat het tekenvenster een goed formaat heeft om te kunnen werken.

Met name voor de Infobox kan dit een groot voordeel zijn; om bij het gebruik van een horizontale infobox alle eigenschappen in beeld te krijgen, moet of door het venster gescrold worden of moet het worden opgerekt, wat het tekenvenster verkleint. Bij gebruik van de verticale infobox zijn altijd alle eigenschappen in één oogopslag te zien. Daarmee wordt het wijzigen van elementen sneller en makkelijker zonder instellingenvensters te hoeven openen.

Instellen positie Infobox

1. Sleep de Infobox op het scherm
  2. Vervorm het venster zo dat alle eigenschappen onder elkaar komen te staan (verticaal)
  3. Sleep de Infobox naar de linkerkant van het scherm
  4. Sla de wijziging op als eigen ‘Work Environment’ via het menu Options > Work Environment
In de Standaard Work Environment die meegeleverd wordt met ARCHICAD, staat de infobox ook verticaal aan de linkerzijde van het scherm. Om gebruik te maken van deze work-environment, ga naar Options > Work Environment > Apply Profile > Standaard werkomgeving xx.