Installatie en gebruik BIMobject

BIMobject.com is een website met productinformatie van vele fabrikanten. Het motto van BIMobject is 'Real Products'. Dit betekent dat de fabrikant zijn eigen objecten beheert en de kwaliteit waarborgt. Fabrikanten bepalen zelf in welke vorm en in welke formaten de informatie beschikbaar is. Deze is informatie is vervolgens voor gebruikers van vele (BIM)applicaties te downloaden en in projecten te gebruiken.

Het gebruik van BIMobject is gratis, men moet zich alleen voor het eerste gebruik van BIMobject, dit staat uitgelegd in de eerste paragraaf van de bijlage. Vervolgens kunnen de objecten en andere informatie van BIMobject op twee manieren worden gedownload. De eerste is direct via de website, de andere via een speciale add-on. De add-on heeft als voordelen dat de objecten automatisch worden toegevoegd aan het actieve project en dat van geselecteerde objecten eenvoudig te controleren is of ze up-to-date zijn.