Installatie - Foutmelding: Operating System out-of-date (WIN)

Installatie - Foutmelding: Operating System out-of-date (WIN)

In sommige gevallen kan het voorkomen dat tijdens het installeren van Archicad op een Windows Machine, onderstaande melding wordt getoond:

Oorzaak van de melding

De foutmelding wordt veroorzaakt door het:
  1. Windows besturingsysteem dat niet up-to-date is
  2. Installatie pakketten van 3de partijen die nodig zijn voor een correcte installatie van Archicad, welke niet up-to-date zijn

Oplossen van het probleem

Zorg er altijd voordat Windows up-to-date is. Controleer en update zonodig het besturingssysteem.

Indien de melding nog steeds wordt getoond is het nodig om onderstaande installatie bestanden te verwijderen (!) en opnieuw te installeren:
  1. Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable (x64)
  2. Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x64)
  3. Microsoft Visual C++ 2017 Redistributable (x64)
  4. Intel C++ Redistributables 2018 for Windows on Intel 64
Download de installatiebestanden voor '3rd party installers for GRAPHISOFT products'
De niet nader genoemde installatie bestanden uit het artikel van GRAPHISOFT  zijn niet relevant voor dit probleem en hoeven niet opnieuw te worden geïnstalleerd.
Zorg ervoor dat tijdens het installeren van Archicad de ant-virus software en firewall tijdelijk (!) wordt uitgeschakeld.