Issue management met de BCF Manager

Met de BCF Manager kan eenvoudig gecommuniceerd worden over de issues in een model. De BCF Manager voor Archicad is een plugin die de gebruiker in staat stelt om opmerkingen binnen een project te delen met teamleden via BIMcollab. In de BCF Manager kunnen issues gemaakt, bewerkt, gefilterd en becommentarieerd worden, rechtstreeks in het BIM model.

De BCF Manager wordt met de KeyMember Editie van Archicad standaard geïnstalleerd of is anders via te downloaden via het Helpcenter van BIMcollab.

Workflow BCF Manager in Archicad

1. Noteer issues binnen Archicad
    Houdt de BCF Manager bij de hand tijdens het werken in een model binnen Archicad zodat notities en issue, in 2D of 3D, meteen vastgelegd kunnen worden. Stuur niet langer e-mails rond, maar wijs direct issues toe aan teamleden.

2. Sla het BCF rapport op
    Bewaar alle issues in een BCF bestand en zend dat naar de betrokken teamleden, plaats het centraal op een server of in een drop-box folder. Gebruik deze lijst ook om alle issues te bespreken tijdens een teamoverleg.

3. Teamleden openen het BCF bestand in Archicad
    Iedereen kan tegelijkertijd het BCF bestand openen en aan zijn of haar issues werken. Met de optie ’Show only issues assigned to me’ kunnen snel de issues teruggevonden worden door degene die daar verantwoordelijk voor is.

4. Los op en becommentarieer
    Los het issue op, documenteer de wijzigingen en zet de status van het issue op ‘Resolved’. Wijs issues toe aan de verantwoordelijke teamleider om de oplossing goed te keuren en te sluiten.

5. Maak nieuwe issues aan
    Nieuwe issues kunnen met één druk op de knop bewaard worden. Maak van een 3D beeld of 2D detail een issue, voeg commentaar toe en wijs het issue toe aan een teamlid of jezelf.

6. Voeg BCF bestanden van alle teamleden samen
    Met de nieuwe ‘Merge’ functie kan de teamleider alle issue-lijsten van teamleden slim samenvoegen: geen commentaar of issue gaat verloren. De teamleider controleert, accordeert en verdeelt eventueel de nieuwe taken.