Issues meerdere keren gedupliceerd na synchronisatie | 25-05-2021

Issues meerdere keren gedupliceerd na synchronisatie | 25-05-2021

Er zijn meldingen geweest dat één of meerdere issues niet juist worden gesynchroniseerd tussen Solibri en BIMcollab of BIMtrack bij gebruik van de BCF Live Connector. Tijdens de synchronisatie kunnen daardoor van één issue duplicaten ontstaan.

De afgelopen periode heeft Solibri, ondersteund door ontwikkelaars van BIMcollab, zich ingespannen om de diverse oorzaken te achterhalen en fouten te verhelpen. Solibri heeft de oplossingen verwerkt in versie 9.12.6. Daarnaast heeft Solibri een nieuw icoon geïntroduceerd om aan te geven wanneer een issue niet verstuurd kan worden.

Update nu naar Solibri versie 9.12.6 door de laatste versie te downloaden via het Solibri Solution Center.

Achterliggende oorzaak was de afhandeling van foutmelding bij het versturen van issues. Deze foutmeldingen werden veroorzaakt door:
  1. Dubbele GUID's voor gekleurde componenten
  2. Lange BATID's (vooral bij Bentley gebruikers)
  3. Gebruik van http in plaatst van https in de URL bij het instellen van de server-connectie

Hoe om te gaan met duplicate issues in BIMcollab?

Voor reeds foutief aangemaakt duplicate issues kan de status aangepast worden naar ‘closed’. Pas vervolgens een filter toe in Solibri en BIMcollab om enkel de 'active' en/of 'resolved' issues weer te tonen. Een issue verwijderen is niet mogelijk.

Een aanvullende mogelijkheid is het aanmaken van een label, bijvoorbeeld ‘foutief’, en deze toe te wijzen aan de issues. Naast gebruik in filters van Solibri en BIMcollab kan hiermee vervuiling van het dashboard kan opgevangen worden. Door gebruik te maken van de BIMcollab PowerBI connectie, kan een persoonlijk dashboard gemaakt worden die de duplicate issues op basis van de toevoegde label uitsluit.

Relevante helpcenter artikelen: