Klimaatdata toevoegen

In de Energy Evaluation en EcoDesigner STAR wordt gebruik gemaakt van klimaatinformatie om de berekeningen uit te voeren. Hierbij kan gekozen worden tussen twee verschillende methoden:

1. Download van de Strusoft Climate Server

Hierbij wordt de klimaatinformatie automatisch gedownloaded van de Strusoft Server op basis van de ingestelde locatie onder Project Location (zowel via de Energy Evaluation/ EcoDesigner STAR omgeving te vinden als onder het menu Options > Project Preferences > Project Location).

Het blijkt echter dat de windrichting vaak niet goed staat voor Nederland en Belgiƫ; controleer dit bij de windrichting. Staat deze niet goed (overheersende wind hier is zuidwest), kies dan methode 2.

2.  Gebruik een ASHRAE IWEC, TMY, WTEC2 bestand.

Hier moet men zelf een klimaatbestand linken. Deze zijn o.a. te vinden op EnergyPlus Energy Simulation Software. Plaats deze bestanden op de computer en wijs via de Browse het betreffende *.epw-bestand aan. Voor zowel BelgiĆ« als Nederland zijn hier momenteel drie plaatsen beschikbaar. Kies degene die het best het lokale klimaat benaderd.