KUBUS Helpcenter - Account en inloggen

Het aanmaken van een account voor het KUBUS Helpcenter is nodig om gebruik te kunnen maken van de chat, het downloaden van KeyMember materiaal en het lezen van artikelen die speciaal voor KeyMembers zijn.

Account aanmaken

Belangrijk is dat iedere werknemer zich apart registreert, zodat onze dienstverlening steeds bij de juiste persoon terecht komt.
  1. Ga naar 'Inloggen' boven in het Helpcenter en kies 'Nieuwe gebruiker? Account aanmaken' of gebruik  deze link

2. Vul de contactgegevens op de registratiepagina

Belangrijk is dat het e-mail adres gebruikt wordt dat bij ons bekend is en dat is gekoppeld aan het bedrijf.

In het algemeen zal dat het geval zijn als dit eerder gebruikt is voor het downloaden van (cursus)materialen, het volgen van en cursus, het chatten en/of het mailen met support-vragen.

3. Klik op 'Registreer'

4. Bevestig het account via de ontvangen e-mail
    Controleer de spambox ingeval er geen e-mail wordt ontvangen

.

5. Maak een wachtwoord aan en klik op registreren
  6. Vul naar wens het profiel aan
    Alle standaard benodigde informatie is ingevuld, er kan direct gebruik gemaakt worden van het Helpcenter via de zoekbalk of de knop 'KUBUS Helpcenter.

Kies na het aanvullen of aanpassen van het profiel voor opslaan. Er volgt een overzicht van het opgeslagen profiel met de optie het profiel te verwijderen:

Hiervan kan gebruik gemaakt worden om je account zelf te verwijderen. Is dat niet de bedoeling, maak dan gebruik van de zoekbalk of klik bovenin op de knop 'KUBUS Helpcenter'.

7. In ons systeem worden nu de rechten van het bedrijf gecontroleerd en toegewezen, waarna er gebruik van gemaakt kan worden
.
    Zijn er geen rechten gevonden, dan wordt er een de-activatie-mail verstuurd. Lees hieronder wat de oorzaak kan zijn en hoe dit is op te lossen.
    Zijn de rechten gevonden, ga dan naar Helpcenter of maak gebruik van de chat.

De-activatie bericht ontvangen

In volgende situatie wordt er automatisch een e-mail gestuurd waarin staat dat het account is gedeactiveerd:
  1. Het bedrijf maakt geen gebruik (meer) van één of meer van de onderstaande contracten:

1. KeyMember Archicad

2. KeyMember Solibri
  3. Servicecontract KUBUS Spexx

4. Servicecontract simplebim

Klopt dit niet of wilt u hiervan gebruik gaan maken neem dan contact op met KUBUS, bij voorkeur  per mail naar het secretariaat met daarin in ieder geval de bedrijfsnaam en het gebruikte e-mailadres.
  1. Het gebruikte e-mail adres is niet gekoppeld aan het bedrijf

In dat geval kunnen er geen rechten aan het account gekoppeld worden. Afhankelijk van de situatie zijn dit de oplossingen:
    1. Het gebruikte e-mail adres is het correcte zakelijke e-mail adres > neem contact op met KUBUS om dit te laten herstellen, bij voorkeur per mail naar het secretariaat met daarin in ieder geval de bedrijfsnaam en het gebruikte e-mailadres
    2. Het gebruikte e-mail adres is niet gerelateerd aan het bedrijf > registreer opnieuw met een bedrijfs e-mailadres

Wachtwoord vergeten

Dit kan de beste overkomen:
  1. Ga naar 'Inloggen'
  2. Kies daar 'Wachtwoord vergeten'

3. Volg de stappen

Meldingen

Komen er tijdens de registratie (fout)meldingen, volg dan onderstaande oplossingen.
Volledige melding: Cookie is disabled in your browser. Please enable the cookie to continue.

Oplossing:
  1. Pas de instellingen van Safari aan: Safari > Voorkeuren... > Privacy
  2. Herstart Safari
  3. Werkt het nog niet gebruik dan indien mogelijk een andere browser, of voer de activatie uit op een ander systeem.

Je Helpcenter account is al bevestigd, of je uitnodiging is verlopen.

Oplossing:
  1. Als er al een account is: Log in
  2. Is er nog geen account: maak opnieuw een account aan