KUBUS Spexx vraagt bij opstarten steeds om een licentiecode

Bij het activeren moet er een internetverbinding naar de KUBUS licentieserver zijn. Als steeds weer om een code gevraagd wordt dan zou die verbinding via internet verstoord kunnen zijn.
Voor het activeren van een KUBUS Spexx licentie en het automatisch updaten ervan dienen twee programma's toegang te krijgen tot het internet. Indien een firewall gebruikt wordt kunnen deze programma's geblokkeerd zijn. In de firewall dient voor de onderstaande programma's een uitzondering gemaakt te worden:

32-bits windows

1. C:\Program Files\Kubus\KUBUSSpexx5\KubusLicentieBeheer.exe (voor activeren licenties)
  2. C:\Program Files\Kubus\KUBUSSpexx5\updater5.exe (voor updaten van KUBUS Spexx)

64-bits: windows

1. C:\Program Files (x86)\Kubus\KUBUSSpexx5\KubusLicentieBeheer.exe (voor activeren licenties)
  2. C:\Program Files (x86)\Kubus\KUBUSSpexx5\updater5.exe (voor updaten van KUBUS Spexx)