Kwaliteit van een 3D view op een layout verbeteren

Wanneer een 3D View als afbeelding of Drawing op een lay-out is geplaatst, kan de resolutie te laag zijn waardoor de afbeelding er korrelig of grof uitziet. Een 3D View, die op een Layout wordt geplaatst, gebruikt altijd de afmetingen van het scherm. De afmetingen van het scherm zijn te veranderen met de volgende stappen:
Zorg eerst dat in het 3D venster al de juiste camera positie is ingesteld.
  1. Open het 3D venster
    (of een bestaande View hiervan)
  2. Koppel het venster los:
    1. MAC: ga naar het menu Window > Undock Tab...
    2. Windows: Klik op het  icoon rechtsboven in het venster
  3. Rechtsklik in het 3D venster op een plek waar geen element is
  4. Kies Set Window Size en stel de gewenste schermafmeting in
  5. Sla de View direct op of werk een bestaande View bij.
    Navigeer niet in het 3D venster.
    Bestaande Views kunnen bijgewerkt worden door in de Navigator te rechtsklikken en te kiezen voor 'Redefine with Current Window Settings'
  6. In de 'View Settings > 3D Only' is te zien welke afmetingen zijn opgeslagen
  7. Hierna kan het venster weer worden gedockt. De opgeslagen View behoudt de nieuwe afmetingen
    1. MAC: Ga naar het menu: Window > Dock  Tab...
    2. Windows: Klik op het  icoon rechtsboven van het 3D venster