Lay-outs updaten

Wanneer een lay-out geopend wordt, gaat Archicad automatisch de Drawings (= Views op een lay-out) updaten, tenzij deze op Manual Update staan.
Belangrijk is dat de lay-outs zijn geüpdatet voordat ze gepubliceerd worden. Dit gaat het snelst op een van de onderstaande manieren.

Alle lay-outs in één keer updaten

Voor het publiceren of als er veel in het Layout Book gewerkt wordt, kan het handig zijn om eerst alle Drawings te update: het updaten van Drawings op niet zichtbare lay-outs gaat veel sneller en er hoeft maar een keer gewacht te worden. Het werken wordt dan niet verstoord door update-meldingen.
Zet gelinkte renderings standaard op 'Manual Update', deze kosten namelijk veel tijd om te updaten.
  1. Selecteer het Layout Book in de Navigator
  2. Klik op de knop Update [1] onderin de Navigator

Een deel updaten

Indien het project veel lay-outs bevat, waardoor het updaten van de lay-outs enige tijd kost, kan ook handmatig gecontroleerd en aangegeven worden welke Drawings geüpdatet moeten worden:
  1. Open de [2] Drawing Manager via de Project Chooser in de Navigator
    De Drawing Manager toont een overzicht van alle Drawings in het Layout Book.
 In de lijst is zichtbaar op welke lay-out de Drawing is geplaatst, waar de Drawing vandaan komt en hoe de Status is (OK, Modified, Needs checking, enzovoort).
  2. Selecteer alle Drawings die nog geüpdatet of gecheckt moeten worden
  3. Klik op de knop 'Update Drawings' [3]