Lijst van de belangrijkste entiteiten (IFC 2x3)

Entiteit ENG

Entiteit NLD

Discipline

Omschrijving

Beam

Balk

BWK

Building Element Proxy

Proxy Bouwelement

MEP/BWK

Elementen met een proxy (volume) definitie met als functionaliteit een bouwelement. Het element bestaat zonder specifieke classificatie. Voorkom het gebruik hiervan.

Cable Carrier Fitting

Koppelstuk - kabelgoot

MEP

Cable Carrier Segment

Kabelgoot segment

MEP

Ceiling

Plafond

BWK

Column

Kolom

BWK

Kolommen

Covering

Afwerking

BWK

Afwerkingen van wand vloer en plafond

Curtain Wall

Vliesgevel

BWK

Het gehele element vliesgevel. Voor losse onderdelen zijn er andere classificaties.

Discrete Accessory

Accessoire

MEP/BWK

Kan gebruikt worden voor verschillende soorten accessoires zoals een balkschoen bij een balklaag, schroeven, haken etc.

Distribution Chamber Element

Kamer t.b.v. verdeelelement

MEP

Ruimte waarin de installatie geïnspecteerd kan worden

Distribution Control Element

Verdeelelement t.b.v. controle

MEP

Element waarmee de installatie gecontroleerd kan worden.

Distribution Element

Verdeelelement

MEP

Algemeen verdeel element

Distribution Flow Element

Installatie - distributie-elementen

MEP

Verdeelelement van Energie of materie zoals Lucht, water of gas

Door

Deur

BWK

Duct Fitting

Koppelstuk - kanaal

MEP

Koppel- of verbindingselementen van bijvoorbeeld luchtkanalen

Duct Flow Terminal

Luchtverdeelsysteem

MEP

Duct Segment

Segment kanaal

MEP

Energy Conversion Device

Energie transformer

MEP

Boilers, branders, koelers, generatoren en andere installaties die energie omwandelen.

Fastener

Bevestigingsmiddel

MEP/BWK

Flow Controller

Regelaars

MEP

Flow Fitting

Koppelstukken

MEP

Bijvoorbeeld verbindingselementen tussen pijpen.

Flow Moving Device

Stuwapparaten

MEP

Een apparaat waarmee vloeistof of gas mee wordt verplaatst, bijvoorbeeld een pomp, ventilator of compressor.

Flow Segment

Distributieleidingen

MEP

Flow Storage Device

Opslagvoorziening

MEP

Bijvoorbeeld accu’s en tanks

Flow Terminal

Apparatuur

MEP/BWK

Begin of eindelement wat onderdeel uit maakt van een distributiesysteem zoals een ventilatierooster, een wasbak of een lamp.

Flow Treatment Device

Leidingvoorzieningen

MEP

Bijvoorbeeld lucht-, olie- of waterfilters of geluiddemping voor kanalen.

Footing

Fundering

BWK

Furniture

Meubilering

BWK

Lamp

Verlichting - lamp

BWK

Lichtbron

Light Fixture

Verlichting - armatuur

BWK

Armatuur

Mechanical Fastener

Bevestiging - mechanisch

MEP/BWK

Bouten, moeren en andere mechanische bevestigingen

Member

Onderdeel

BWK

Onderdeel van een samengesteld geheel.
Kan een onderdeel van een vliesgevel zijn, bijvoorbeeld een stijl of paneel maar ook een onderdeel van een trap zoals een trede of boom.

Pile

Paal

BWK

Funderingspalen

Pipe Fitting

Koppelstuk - pijp

MEP

Pipe Segment

Pijp

MEP

Plate

Paneel / plaat

BWK

Bijvoorbeeld vliesgevelpanelen, panelen in relingen

Railing

Reling

BWK

Ramp

Helling

BWK

Hellingbanen

Ramp Flight

Helling

BWK

Hellingbanen

Reinforcing Bar

Wapeningsstaaf

BWK

Reinforcing Mesh

Wapeningsnet

BWK

Roof

Dak

BWK

Site geometry

Terrein

BWK

Slab

Vloer

BWK

Stair

Trap

BWK

Stair Flight

Trap

BWK

Tendon

Voorspanelement

BWK

Tendon Anchor

Voorspananker

BWK

Transport Element

Transportvoorzieningen

MEP

Bijvoorbeeld Liften en roltrappen

Wall

Wand

BWK

Wanden

Window

Raam

BWK

Ramen