Het 'Place Drawing' en 'Link Drawing to' Pop-Up venster

Het 'Place Drawing' commando

Wanneer tijdens het opmaken van een Layout een nieuwe View wordt geplaatst dan kan dat o.a. met de Drawing Tool:
  1. Activeer de Drawing Tool
  2. Klik in het Layout venster
  3. Selecteer de gewenste View uit het Pop-Up venster

Bij een Layout waarop al een Drawing(s) geplaatst is, kan deze her-linkt worden aan een andere View(s).
  1. Selecteer de betreffende Drawing in het Layout venster
  2. Klik op de rechter muisknop en kies het 'Link Drawing to..' commando
  3. Selecteer de gewenste View uit het Pop-Up venster

Het Pop-Up venster

Bij beide commando's opent het Pop-Up venster. Hierin is de gewenste View te selecteren (kies voor optie 'an internal view'). Om een extern bestand te linken kan gebruik worden gemaakt van de overige twee functies: 'local file system' of 'BIMcloud'. Het Pop-Up venster opent standaard met alle Viewfolders uitgevouwen. Dit kan het zoeken en selecteren van een nieuwe View onnodig bemoeilijken.
Pas onderstaande toetsen combinatie toe om alle mappen in een handeling te sluiten.

Mac:
Houdt de ALT toets ingedrukt en klik op het pijltje (!) voor het hoogste folder niveau
Klik de folder opnieuw open (zonder ingedrukte ALT toets (!))

Windows:
Hiervoor geldt hetzelfde als bovenstaande, maar wordt gebruikt gemaakt van de CTRL toets.