Maatvoering ramen- en deurenstaat beïnvloeden

KeyMember Editie - Model View Options

De weergave van de maatvoering in het 2D symbool voor de ramen- en deurenstaat KME wordt geregeld in de Model View Options:
  1. Ga naar het menu Document > Model View > Model View Options...
  2. Kies de combinatie die gebruikt is in de View
  3. Ga naar het tabblad 'Ramen- en deurenstaat in Interactive Schedules (ARCHICAD bibliotheek KeyMember)'
  4. Zet op het tabblad 'Basis opzet' de gewenste maatvoeringen aan
  5. Pas in het tabblad 'Opmaak maatvoering' de stijl van de maatvoering aan

Indien deze instelling niet aanwezig is, controleer dan de bibliotheek via File > Library and Objects > Library Manager. De ARCHICAD bibliotheek KME xx dient geladen te zijn. Lees voor meer informatie  dit artikel.

Standaard editie - Interactive Schedules

In een Schedule kan automatisch de hoofdmaatvoering van de ramen en deuren worden toegevoegd. Submaatvoering kan met de annotatie functie worden toegevoegd:

Maatvoering toevoegen

1. Selecteer in de Schedule het 2D symbool of kies aan de linkerzijde bij 'Apply Format Option to:' voor 'Preview'
  2. Klik aan de linkerzijde de optie 'Add automatic dimension's aan. Deze optie gebruikt de default instellingen van het dimensioneringsgereedschap. Als de maatvoeringsweergave aangepast moet worden: zet dan de Add automatic dimensions uit, pas de dimensioneringsinstelling aan en zet de Add automatic dimensions weer aan.

Submaatvoering toevoegen

1. Selecteer in de Schedule het 2D symbool
  2. Klik op "Annotate", links bovenaan de cel in het schedule
  3. In het venster dat geopend wordt, kunnen annotaties, zoals extra maatvoering worden toegevoegd aan de hand van de document-gereedschappen.
Het is goed te weten dat de informatie die wordt toegevoegd met de annotatiefunctie alleen voor de actieve Schedule geldt (vergelijkbaar met informatie die aan een andere tekening wordt toegevoegd zoals een gevel of doorsnede) en dat bij het wijzigen van de instelling van de functie 'show uniform items as single entry' de toegevoegde informatie verloren gaat (ARCHICAD geeft hiervoor wel een waarschuwing).