Maatvoeringsteksten

Plaatsingsmethode Dimension Teksten

Vanaf ArchiCAD 19 zijn er nieuwe mogelijkheden om de plaatsing van maatvoeringsteksten te regelen, bijvoorbeeld teksten onder de dimension lijnen automatisch te laten plaatsen, en / of ze zijdelings te laten verschuiven.

Multi-line Dimension Teksten

Aan de Maatvoering kunnen ook regels tekst toegevoegd worden of de maatvoering kan geheel vervangen worden door tekst.

Voor het toevoegen van de tekst
  1. Selecteer de maatvoeringstekst
  2. Open de Dimension Text Settings
  3. Vink Custom Text aan
  4. Type onder <MeasuredValue> de tekst die er als aanvulling moet komen te staan of verwijder <MeasuredValue> als de maatvoeringswaarde vervangen moet worden door andere tekst
  5. Klik op 'OK'

Voeg oneindig regels Dimension tekst toe door in de Dimension Text Settings in het veld Custom Tekst op Enter te drukken. De volledige Dimension tekst kan worden opgemaakt en verschoven worden zonder uit elkaar te vallen.