Meer inzicht dankzij Footprints

Een handige functie om meer inzicht te krijgen in het model zijn de Footprints. Met de Footprint Controls kunnen stramienen, plattegrondweergaven en ruimteteksten aan of uit worden geschakeld. Er wordt dan direct zichtbaar waar een element zich bevindt in het model.

Bij het aanzetten van de Footprint Controls worden ze altijd volgens de standaard instellingen weergegeven. Deze zijn via de knoppen in het 3D venster aan te passen. Worden de Footprint Controls verborgen en later weer aangezet, dan gaat Solibri altijd weer naar de standaardinstellingen. Het aanpassen van deze standaardinstellingen kan via de File > Settings > Footprints. Hier kunnen ook de kenmerken van de Footprints worden ingesteld.
Van welke verdiepingen de Footprints worden weergegeven is te regelen met de Footprint levels. Door het hangslotje te gebruiken van de Footprint Controls zullen deze instellingen bewaard worden, ook bij het uitschakelen van de Footprint Controls.