Microstation v8

MicroStation is een CAD software product van Bentley Systems.

Naast het gebruik van het native Microstation formaat kan ook gebruik gemaakt worden van uitwisseling in DWG/DXF-formaat en voor 3D modellen het IFC-formaat.

Importeren van Microstation bestanden

Archicad ondersteunt vanaf Archicad 24 bij het importeren de laatste versie van het DGN formaat, DGN v8. (In de oudere versie wordt  import tot DGNv7 ondersteund.)
Een nieuw soort elementen die zijn geïntroduceerd in deze versie van Microstation kunnen daarmee worden omgezet worden naar Archicad elementen, hierbij zullen 2D en 3D elementen omgezet worden naar 2D elementen.

Het importeren op openen van het DGN-formaat gaat via het menu: File > Open > Open...
De voorkeuren bij het importeren kan in het menu met een configuratiebestand worden aangegeven.

Exporteren van Microstation bestanden

Bij het exporteren vanuit Archicad naar Microstation zal Archicad 24 DGN v7 exporteren.
Het uitvoeren of opslaan in het DGN-formaat gaat via het menu: File > Save as...