Model in Virtual Reality (VR) tonen

Er zijn meerdere methoden om het model in een virtuele omgeving te beleven. De keuze hangt af van wat de wens is en welke investering men wil doen.
Een algemeen overzicht is te vinden op site van GRAPHISOFT: VR for Archicad

Bekijken

Voor alleen het bekijken van een model is er een zeer eenvoudige en goedkope oplossing: de Archicad app BIMx en een eenvoudige VR-bril
Installeer BIMX op een smartphone en plaats deze in de VR-bril:
  1. Open het model in BIMx
  2. Open het 3D model van het project
  3. Klik rechts bovenaan op de ‘…’ knop
  4. Kies voor 'Cardboard VR'
  5. Volg de instructies op het scherm.

Bekijken en bewerken

Als het model ook bewerkt moet kunnen worden in de virtuele omgeving is er meer nodig, zie dit artikel hierover.