Module bestanden voor standaarddetails

Vaak worden details in verschillende projecten grotendeels herhaald of zijn er specifieke bureaudetails. Ook voor het overzetten van bestaande standaarddetails uit andere tekenpakketten kan onderstaande aanpak gebruikt worden.

Aanmaken van bestand met standaard details

1. Maak een nieuw Archicad bestand aan op basis van de bureautemplate
  2. Plaats hierin alle 2D details op een verdieping.
    Gebruik eventueel verschillende verdiepingen voor verschillende type details.
  3. Gebruik knippen en plakken om details uit andere Archicad bestanden te kopiëren
  4. Sleep bestaande module bestanden van details in het bestand
  1. Controleer lagen, lijnen, pennen en arceringen en pas aan:
    1. Let met name op de attributen in toegevoegde dwg’s
    2. Maak gebruik van parametrische objecten om later eenvoudig wijzigingen door te kunnen voeren.
  2. Sla het bestand op als detailwerkplaats
  1. Sla vervolgens ieder detail op als een module bestand (op de server):
    1. Selecteer het detail
    2. Kies File > External Content > Save Selection as Module…
      Zet het vinkje bij ‘Replace selection with this hotlinked module file’ uit

Plaatsen van bestand met standaard details

1. Sleep het benodigde detail vanuit de verkenner / finder in het project
  2. Het detail kan nu verder naar wens aan het project worden aangepast
In de KeyMember Editie worden reeds diverse standaard details meegeleverd. Hierbij is veelvuldig gebruik gemaakt van parametrische objecten. Gebruik deze details als voorbeeld voor de eigen details. Deze details zijn te vinden in de Programma map van de betreffende Archicad versie: Archicad XX > Keymember Toolkit BE/NL XX > Details KME