Navigeren in 2D en 3D

In het tekenvenster kan op verschillende manier genavigeerd worden, de mogelijkheden hangen af van het type venster.

Zoom (2D en 3D)

Draai het muiswiel en het beeld zoomt in op de plek waar de cursor staat.

Pan / beeld verschuiven (2D en 3D)

Druk de middelste muisknop (muiswiel) in zodat de cursor in een hand-symboolverandert, blijf ingedrukt houden en beweeg de muis. Laat de knop los om het beeld stil te zetten.

Orbit / draaien (3D)

Druk de middelste muisknop (het muiswiel) in, samen met de SHIFT toets op het toetsenbord. De cursor zal veranderen in het orbit-symbool . Beweeg de muis in de gewenste richting. Laat de middelste muisknop los om het beeld stil te zetten.

Explore / rondlopen (3D)

In het 3D venster is nog een extra mogelijkheid, met Explore kan vrij door het model worden gelopen. Ga naar View > Explore Model of klik linksonder in de onderste balk op de Explorer-knop . Lees de instructies op het scherm en bevestig. Het beeld draait in de richting waar de muis naar wijst. Met de pijl-toetsen op het toetsenbord kan in die richting worden bewogen.

Om een klant het model te laten zien, is het gebruik van de gratis BIMx applicatie de beste Tool. Lees meer >