Onderlegger (Trace and Reference)

Met de Archicad functie Trace and Reference kan je een ander deel van je project als onderlegger gebruiken.  Als je bijvoorbeeld in een plattegrond bezig bent, kan de gevel eronder liggen om elementen op uit te lijnen.

Meerdere tekeningen als onderlegger

Het tonen van meerdere gevels met ‘Trace & Reference’ onder de plattegrond als onderlegger, is mogelijk met behulp van een extra layout. Maak hiervoor een layout aan, plaats de gewenste views hierop en klik vervolgens vanuit het plattegrond- of ander tekenvenster met de rechter muisknop op het layout, kies hier voor ‘Show as Trace Reference’. Gebruik het commando ‘Rebuild Reference’ uit het keuzemenu naast de knop ‘Trace’ in de knoppenbalk om de onderlegger up to date te houden. Layouts als onderlegger gebruiken is daarnaast een handige methode om te controleren of een view op een layout past.