Oplossingen om project sneller te laten openen

In geval het openen van een project lang duurt, kan dat verschillende oorzaken hebben. Controleer de volgende punten:

Te veel bibliotheken

Oorzaak:
Er zijn te veel bibliotheken geladen. (bij het openen komt dan vaak ook een bibliotheek-waarschuwing) of er zijn bestanden geladen die geen bibliotheek-functie hebben (bijvoorbeeld modules). Het openen van bibliotheken kost niet alleen extra tijd, maar kan soms ook andere problemen geven.

Oplossing:
  1. Ga naar File > Libraries and Objects > Library Manager
  2. Verwijder overbodige bibliotheken
  3. Voeg zonodig migratiebibliotheken toe

Dubbele elementen

Oorzaak:
De Embedded Library bevat dubbele elementen. Dit komt meestal alleen voor bij het werken met Hotlinked Modules.

Oplossing:
Maak gebruik van een projectbibliotheek in plaats van de embedded library. Het verplaatsen werkt als volgt:
  1. Ga naar File > Libraries and Objects > Library Manager
  2. Selecteer de objecten uit de embedded library die verplaatst moeten worden
  3. Kies 'Export Embedded subtree to local folder'
  4. Sla de objecten in een projectbibliotheek. Deze staat standaard in de ARCHICAD werkmap van het betreffende project.

Overbodige elementen

Oorzaak:
De Embedded Library bevat veel elementen.

Oplossing:
Bekijk in de Library Manager of er overbodige objecten in de Embedded Library zitten en verwijder deze zonodig.

Te veel vensters

Oorzaak:
Er staan veel vensters open. Alle openstaande vensters worden bij het openen van het project berekend.

Oplossing:
Sluit bij het afsluiten van het project zoveel mogelijk vensters:
  1. Activeer een plattegrond
  2. Ga naar Window > Close All other Tabs and Windows
  3. Sla het bestand op