Opzoeken juiste doorsnedehoogte van dak

Voor stahoogten, het definiëren van verblijfsgebieden of gebruiksoppervlak is het handig om te kunnen bepalen waar in de plattegrond een specifieke hoogte van het dak wordt doorsneden. Voor  Single Plane Roofs en een Multi-plane Roofs  hanteren we verschillende methoden.

Opzoeken van de doorsnedehoogte bij Single-plane Roofs

1. Ga naar de plattegrond
  2. Selecteer het dak (Single-plane Roof)
  3. Ga naar het menu Design > Roof Extra's > Create Roof Level Lines
  4. Stel de gewenste hoogte in en klik op OK
Een Multi-plane Roof kan naar een Single-plane Roof omgezet worden (via het contextmenu). Selecteer het multiplane roof, klik rechtermuisknop en kies "split into Single Plane Roofs", dit kan echter niet meer ongedaan worden gemaakt. Bekijk daarom onderstaande uitleg.

Opzoeken van de doorsnedehoogte bij Multi-plane Roofs

1. Maak een extra View aan voor de benodigde verdiepingen. Deze kunnen dienen als een controlemiddel gedurende het project.
  2. Open het menu Document > Floor Plan Cut Plane..  Geef de gewenste waarde van de hoogte in bij de Floorplan Cut Plane Height.

3. Gebruik deze weergave om de hoogtelijnen in de plattegrond te tekenen met het lijnen gereedschap.