Overzichtsboek van alle lay-outs op één formaat

Archicad biedt de mogelijkheid om lay-outs met verschillende papierformaten in één keer eenvoudig te verkleinen naar één papierformaat voor publicatiedoeleinden of project overzichtsboeken.
In dit artikel is het stappenplan daarvoor te vinden.

Stappenplan

1. Open de Organizer:
    Document > Publish…
    of viaWindow > Palettes > Organizer
    of via de Project Chooser knop in de navigator
  2. Activeer in de organizer links het Layout Book en rechts de Publisher Sets
    of ga naar Document > Publish…, dan wordt de organizer met rechts de Publisher Sets geopend
  3. Maak een nieuwe Publisher Set aan in het hoger gelegen niveau, te bereiken via
  4. Activeer hier ‘New Publisher Set…’ en geef de nieuwe set een goede naam,
    bijvoorbeeld: Overzichtsboek en klik op 'Create'

5. Kies bij de Publishing method voor Print

6. Activeer de Publisher Set door er dubbel op te klikken
  7. Sleep alle gewenste lay-outs uit het Layout Book in de nieuwe Publisher Set.
    Maak hierbij gebruik van de bestaande mappen in het Layout Book of maak zelf eerst een nieuwe map aan.
Door bij het toevoegen van een map met lay-outs gebruik te maken van de knop ‘Add Shortcut>>>’ worden nieuwe lay-outs die later aan die map worden toegevoegd, ook automatisch aan de Publisher Set toegevoegd.
  1. Selecteer de map(pen) of de lay-out in de Publisher Set en stel bij Format de juiste printer en het papierformaat in bij Page Setup…(1) en Print Settings….(2)
  2. Klik vervolgens bij Format op de Print Options…(3)

3. Kies bij Resize voor Fit to Page en klik op 'OK'

4. Kies vervolgens achter 'Publish' voor 'Selected Items' (4)
  5. Klik tot slot op de 'Publish' knop (5)
Het overzichtsboek wordt geprint op één papierformaat.

Wanneer het project wijzigt moeten de lay-outs geüpdatet worden en kunnen de gekozen lay-outs van het project met één druk op de knop (Publish selected items) opnieuw geprint worden.
In het geval dat (bijna) alle lay-outs in één overzichtsboek geprint moeten worden, lees dan de volgende paragraaf

(Bijna) alle lay-outs in één overzichtsboek printen

Voer één van de drie onderstaande stappen uit:
  1. Sleep het volledige Layout Book naar de Publisher Set
    Verwijder de lay-outs die niet geprint hoeven te worden uit de Publisher Set

2. Selecteer in het Layout Book de bovenste folder (in onderstaand voorbeeld de map 'Projectnaam')
    Selecteer daarnaast de lay-outs die meegenomen moeten worden, sleep dit naar de Publisher Set

3. Selecteer in het Layout Book de Projectmap (in bovenstaand voorbeeld Projectnaam) en kies voor 'Add Shortcut>>>'

Er wordt dan automatisch een folder aangemaakt met de naam van het project.