Problemen met starten KUBUS Spexx, het programma verschijnt niet

Problemen met starten KUBUS Spexx, het programma verschijnt niet

Het kan in uitzonderlijke situaties voorkomen dat KUBUS Spexx niet wordt geopend nadat de gebruiker het gestart heeft. Verschillende pogingen om het programma te starten hebben geen zin, KUBUS Spexx komt niet op het beeldscherm te staan.

In werkelijkheid is KUBUS Spexx wel gestart maar wordt het hoofdvenster niet getoond. Wat hiervan de oorzaak kan zijn, is niet te achterhalen en daarom ook niet softwarematig definitief op te lossen. Er zijn wel een paar manieren om voor het ogenblik het probleem op te lossen maar het kan zich in de toekomst nog weleens voordoen. Zoals gezegd komt het in 'uitzonderlijke situaties' voor.

Oplossing

Herstart computer

De meest rigoreuze maar eenvoudigste oplossing is het herstarten van de computer. Hierdoor worden alle lopende programma's afgesloten, alle Windows componenten opnieuw geladen en zal het opnieuw starten van KUBUS Spexx geen probleem meer zijn.

Verwijderen van KUBUS Spexx uit 'taskmanager'

Een andere methode is het stoppen van enkel de KUBUS Spexx sessie. Dit kan door de 'task manager te openen'. Ga naar het tabblad 'Details', zoek 'KubusSpexx.exe' op en open het rechtermuis menu van dit item. De bovenste optie is 'end task' en gebruik dit om het programma te stoppen. Start vervolgens KUBUS Spexx opnieuw. Het kan zijn dat weer dezelfde situatie optreed, in dat geval is een herstart van de computer noodzakelijk.