Productiviteitsverbeteringen in Archicad 24

Nieuwe meubelen

Vanaf Archicad 24 zijn in de bibliotheek meubelen bestemd voor woonfuncties uitgebreid en verbeterd.
De verbeterde gebruikersinterface maakt het eenvoudiger om deze nieuwe en moderne bibliotheekobjecten in te stellen en te plaatsen in het model. De nieuwe bibliotheekelementen zullen 2D en 3D weergaven meer sfeer en expressie geven en op een eigentijdse manier tot leven komen.
Ruim 40 nieuwe meubelen zijn toegevoegd aan de bibliotheek met vele keuzemogelijkheden voor poten, panelen en knoppen. De selectie bestaat uit banken, bedden, tafels, bijzettafels en nachtkastjes, fauteuils, kasten en nieuwe accessoires en decoratieve elementen zijn een waardevolle aanvulling voor het 2D document als de hedendaagse visualisatie.

Slaapkamermeubelen

Nieuwe bedden in de bibliotheek hebben mogelijkheden voor een houten, metalen of gestoffeerde ombouw.
Daarnaast zijn diverse nieuwe nachtkastjes toegevoegd.

Woonkamer

Nieuwe eigentijdse bank-, fauteuil-, poef- en salontafel objecten zijn beschikbaar.

Opbergkasten

Er zijn nieuwe opbergkasten toegevoegd die veelal gebruikt worden in een woonfunctie, zoals ladekasten, tv-meubelen, dressoirs en kledingkasten.

Decoratie

De nieuwe decoratieve elementen zoals realistische 3D kussens en dekens geven extra sfeer aan een rendering.

Wijzigen van polylijnen verbeterd

Archicad 24 verbeterd het wijzigen van polylijnen.
  • Verbinden (Intersect) werkt nu op twee of meer losse polylijnen. De functie werkt ook tussen een polylijn en wanden, balken, lijnen en booglijnen.

Wanneer bij het gebruik van de Intersect alleen een van de uiteinden verbonden wordt gebruik dan de functie nog een keer om ook de andere uiteinden te laten verbinden. Dit functioneert hetzelfde als de lijnen.
  • Afronden en afschuinen (Fillet/Chamfer) werkt nu ook op polylijnen. Als meer dan één polylijn is geselecteerd, bij het gebruik van deze knop, zullen de lijnen worden verbonden en daarna direct worden afgerond of afgeschuind.
    De functies Intersect en Fillet/Chamfer zijn te vinden in de knoppenbalk.

Option Set als Pull Down menu in Export naar Excel

Data dat uit een Interactive Schedule geëxporteerd wordt naar Excel (.xlsx) zal, wanneer dit gaat om een Archicad property met als definitie 'Option Set',  als een Pull Down menu worden weergegeven in Excel. De opties die in Archicad voorgedefinieerd zijn, zullen dan ook in Excel worden getoond. Hierdoor wordt de invoer van eigenschappen vanuit andere partijen in de samenwerking exacter en minder foutgevoelig.

Meer informatie over het het toevoegen van fabrikant-informatie door middel van Excel is te lezen in het artikel 'Fabrikant-informatie toevoegen met Excel'.

Ondersteuning van Microstation v8

Importeren van Microstation bestanden

Archicad 24 ondersteund bij het importeren de laatste versie van het DGN formaat, DGN v8.
Een nieuwe soort elementen geïntroduceerd in deze versie kunnen omgezet worden in Archicad elementen, hierbij zullen 2D èn 3D elementen omgezet worden naar 2D elementen. De voorkeuren bij het importeren kan in het menu door middel van een configuratie bestand worden aangegeven.

Exporteren van Microstation bestanden

Bij het exporteren vanuit Archicad naar Microstation zal Archicad 24 DGN v7 exporteren.