Resolutie aanpassen bij 4K scherm

Bij gebruik van 4K, 5K of andere hoge resolutie-schermen kan het voorkomen dat knoppen en tekst in Solibri erg klein getoond wordt, waardoor informatie lastig te lezen is en functionaliteiten moeilijker te gebruiken. De kleine letters en iconen zijn te verhelpen door in de eigenschappen van de programma de DPI instelling te veranderen (voor Windows-gebruikers):
  1. Open het rechtermuis-menu van de Solibri applicatie
  2. Open de Eigenschappen
  3. Ga naar het tabblad Compatibiliteit
  4. Selecteer Hoge DPI-instellingen wijzigen
  5. Vink de optie Gedrag van hoge DPI-schaalbaarheid negeren aan
  6. Kies bij Schaalaanpassing uitgevoerd door voor Systeem (uitgebreid)
  7. Klik op OK
  8. Start Solibri opnieuw op