Segmenten voor kolommen en balken aanmaken

Navigeer in de boomstructuur van het balk- of kolomgereedschappen menu aan de linkerzijde naar ‘Segment’ (1)
Kies voor de optie ‘Multi-Segmented’ (2)
Voeg met de ‘Add’ knop het aantal gewenste balk- of kolomsegmenten toe (3)
Gebruik de ‘dubbele pijltjes’ aan het begin van elke segment-regel om de volgorde van de segmenten in te stellen (4)

Kopieren en plakken

Klik met de rechtermuisknop op een segment om de copy-paste functie op te roepen
Kopieer de eigenschappen
Herhaal het commando op het segment dat de eigenschappen moet krijgen
Plak de eigenschappen via het rechter muisknop menu

Multi-edit

Selecteer direct meerdere segmenten of alle segmenten tegelijk om eigenschappen in te stellen of te wijzigen. Geef alle segmenten tegelijk een nieuwe override surface of pas van een selectie van segmenten de lengte aan.

Selecteer met de CMD  of de CTRL  toets ingedrukt willekeurige segmenten om deze te activeren
Om snel alle segmenten te selecteren is het mogelijk om met de linkermuisknop ingedrukt het bovenste segment te selecteren en vervolgens met de linkermuisknop ingedrukt over alle onderstaande segmenten te ‘slepen’. Alle segmenten worden dan in een handeling geactiveerd