Snel een vloer op het binnenspouwblad leggen

Door gebruik te maken van Magic Wand (Toverstafje) kan ARCHICAD vormen traceren. Hoewel alle lijnen van een wandpakket als aangrijppunt kunnen worden geselecteerd, is het niet mogelijk om Magic Wand rechtstreeks de lijn van de buitenkant van het binnenspouwblad te laten traceren. Dit kan alleen op de binnen- of buitenzijde van de wand. Hieronder twee methoden om de snel vloer op de juiste plaats te leggen.

De eerste methode - petpalet

1. Selecteer de Slab Tool (vloer-gereedschap) en stel dit goed in
  2. Gebruik de optie Magic Wand (sneltoets spatiebalk) om de vloer te plaatsen door in de ruimte te klikken of de contour aan te wijzen
  3. Selecteer de vloer (Ctrl/Cmd+click)
  4. Activeer het petpalet en kies offset all edges

De tweede methode - Offset Constraint

1. Selecteer de Slab Tool (vloer-gereedschap) en stel dit goed in
  2. Ga in de menubalk naar Window > Palettes > Control Box
  3. Kies voor de optie Offset Constraint
  4. Activeer de optie Magic Wand (sneltoets spatiebalk)
  5. Traceer de vorm van de spouwmuur door op de plattegrond aan de buiten- of binnenzijde van de wand te klikken: De vloervorm wordt met afbreeklijn zichtbaar en kan dan, door bewegen met de muis, verschaald worden
  6. Leg dan de vloer op buitenkant binnenspouwblad
    (er verschijnt een vinkje)
  7. Klik nogmaals om de vloer daadwerkelijk te plaatsen