Archief - Snel en efficiënt Hotlinked Modules wijzigen

Dit artikel is vervangen door Hotlinked Modules met 'IJsberg methode'
Er zijn verschillende methoden om met Hotlinked Modules om te gaan zonder steeds verschillende bestanden te moeten openen. Groot voordeel is ook dat alle attributen in hetzelfde bestand beheerd kunnen worden.

Het origineel als onderdeel van het model

Bij de methode wordt in het gebouwmodel van elke module het origineel als werkbare versie bewaard. Dit wordt de In-place-editing methode genoemd.

Het origineel op aparte verdiepingen - met module bestanden

Een andere methode is modules in het hoofdproject op aparte verdiepingen te modelleren, dit wordt ook wel de ijsberg-methode genoemd. Vervolgens worden deze als module gepubliceerd. Nadat de workflow een keer is ingericht, is het toepassen van wijzigingen alleen nog een kwestie van publiceren/opslaan en updaten. Deze methode is handig bij veel verschillende modules die vaker gewijzigd moeten worden. Het handmatig vele malen ’Save Selection as Module…’ uit te moeten voeren vervalt en het opslaan van wijzigingen gaat razendsnel.

Aanmaken

1. Teken elk woningtype (module) op een aparte verdieping
  2. Maak plattegrondviews aan van deze verdiepingen
    Zorg ervoor dat alleen de informatie zichtbaar is die bij de module behoort
  3. Maak een Publisher Set aan met deze plattegrond views
  4. Kies als bestandsformaat Module File (*.mod)
  5. Kies onder ’Options...’ de te publiceren verdiepingen

Plaatsen

Plaats de modules via File > External Content > Place Hotlinked Module… in de gewenste context van het hoofdproject.

Wijzigen

Klik na een wijziging op ’Publish’ en vervolgens op ’Save’. Bij een klik op ’Save’ ziet ARCHICAD dat de modules niet meer actueel zijn en vraagt om het updaten zonder dat hiervoor de Hotlink Manager geopend moet worden.

Het origineel op aparte verdiepingen - zonder module bestanden

Ook in deze methode worden de onderdelen in het hoofdproject op aparte verdiepingen te gemodelleerd, en is een andere variant van de iceberg-methode en werkt alleen voor ’Single Story Hotlinks. Bij deze methode wordt direct het hoofdbestand als ’Single Story Hotlink’ te gebruiken. Nadat de workflow een keer is ingericht, is het toepassen van wijzigingen alleen nog een kwestie van publiceren/opslaan en updaten. Deze methode is handig bij veel verschillende modules die vaker gewijzigd moeten worden. Het handmatig vele malen ’Save Selection as Module…’ uit te moeten voeren vervalt en het opslaan van wijzigingen gaat razendsnel.

Aanmaken

1. Teken elk woningtype (module) op een aparte verdieping

Plaatsen

Plaats de modules in het project als Single Story Hotlinks direct uit het Solo Project of Teamwork project.
Het bestand verwijst dan naar zichzelf. Er worden dan geen aparte module bestanden meer gebruikt en ook het publiceren van deze bestanden is niet nodig.

Wijzigen

Kies na een wijziging twee keer voor File >  Save of klik op Send & Receive (in Teamwork) en update de modules.