Licenties - Studentenlicentie naast een commerciële licentie

Licenties - Studentenlicentie naast een commerciële licentie

Studenten en docenten kunnen gratis gebruik maken van Archicad tijdens hun gehele studie met een speciale educatielicentie. Met deze speciale licentie worden alle bestanden voorzien van een Educatie logo met de tekst "Archicad Education version, not for resale. Courtesy of Graphisoft". Als er stage wordt gelopen bij een architectenbureau dat een commerciële versie van Archicad gebruikt, bestaat de kans dat commerciële bestanden worden overschreven met de educatieversie. Deze bestanden blijven dan het educatie logo houden, ook als het weer wordt geopend in een commerciële versie. Dit is gedaan om misbruik tegen te gaan.
Het is niet mogelijk bestanden met een educatie logo terug om te zetten naar een commerciële versie!
Als Archicad moet worden uitgeprobeerd als voorbereiding voor een eventuele aanschaf, is het aanbevolen de Trial-versie te gebruiken. Hiermee kan 30 dagen worden gewerkt en indien op aanschaf wordt overgegaan, kunnen alle bestanden als commerciële versie worden opgeslagen volgens deze methode

Educatie licentie tijdelijk onbruikbaar maken

De eenvoudigste methode om de educatie licentie naast de commerciële licentie te gebruiken is als volgt:
Als de commerciële licentie als is gedownload, moet de educatie licentie tijdelijk onbruiker worden gemaakt door de bestandsnaam of extensie te veranderen:
  1. Sluit Archicad af
  2. Zoek het educatie licentiebestand op. Dit bestand staat op de volgende plek:
    1. Mac: /Users/Shared/Archicad/AC_27_NED/education.lic
    2. Windows: C:/ProgramData/Archicad/AC_27_NED/education.lic
Als de internationale versie wordt gebruikt staan er in plaats van NED de letters INT
  1. Hernoem het naar bijvoorbeeld education.licoff
  2. Start Archicad op
Als daarna de educatieversie moet worden gebruikt, moet de hernoeming terug worden gedraaid

Speciaal opstart commando maken

Een wat ingewikkeldere methode om de educatie licentie naast de commerciële licentie te gebruiken is door een speciaal opstart commando te maken, waarmee of de educatie versie of de commerciële versie wordt gestart. Deze methode wordt in dit artikel van Graphisoft beschreven