Systeemeisen Archicad

Archicad 25 | STAR(T) Edition 2022

Archicad is beschikbaar voor Apple macOS en Windows. Projectbestanden, bibliotheken en de BIMCloud zijn cross-platform te gebruiken.

De vereiste systeemconfiguratie voor Archicad is afhankelijk van de grootte van projecten waarmee gewerkt wordt.
Om te bepalen of een ouder systeem nog geschikt is kan naar de minimale systeemeisen gekeken worden. Ga voor een nieuw systeem altijd minimaal uit van de aanbevolen systeemeisen.

Aanbevolen hardware

De vereiste systeemconfiguratie voor Archicad is afhankelijk van de grootte van projecten waarmee gewerkt wordt.
Om te bepalen of een ouder systeem nog geschikt is, kan naar de minimale systeemeisen gekeken worden. Ga voor een nieuw systeem altijd minimaal uit van de aanbevolen systeemeisen.
system requirements
Apple stapt over van Intel naar ARM processoren (CPU). Deze verandering vindt plaats gedurende de komende jaren en de eerste computers zijn al in omloop. GRAPHISOFT volgt deze ontwikkeling op de voet en geeft informatie en advies in hun Help Center in artikel  ARM Mac support >  met antwoord op enkele veelgestelde vragen zoals 'Wanneer is Archicad compatible' en 'kan er geïnvesteerd worden in een systeem met ARM architectuur'. Neem ook een kijkje bij de Graphisoft artikelen Performance review with M1 en Performance review with M1 Pro and M1 Max

Besturingssysteem

Aanbevolen

1. Windows 10
  2. macOS 12.1 Monterey
  3. macOS 11.3 Big Sur
  4. macOS 10.15 Catalina

Oudere systemen - niet ondersteund

1. Windows 8.1
  2. Windows 8
  3. macOS 10.13 High Sierra
  4. macOS 10.12 Sierra

Oudere systemen -  niet compatibel

1. Windows 7 and older
  2. Mac OS X 10.14 Mojave and older

Archicad 24 | STAR(T) Edition 2021

Archicad is beschikbaar voor Apple macOS en Windows. Projectbestanden, bibliotheken en de BIMCloud zijn cross-platform te gebruiken.

De vereiste systeemconfiguratie voor Archicad is afhankelijk van de grootte van projecten waarmee gewerkt wordt.
Om te bepalen of een ouder systeem nog geschikt is kan naar de minimale systeemeisen gekeken worden. Ga voor een nieuw systeem altijd minimaal uit van de aanbevolen systeemeisen.

Zie voor meer informatie de  System Requirements pagina van GRAPHISOFT
Bekijk voor aanbevolen hardware het  Help Center van GRAPHISOFT en de lijst van door GRAPHISOFT geteste  videokaarten.

Elk jaar wordt een nieuwe versie van het besturingssysteem macOS uitgegeven. Al met de beta-fase start GRAPHISOFT met het optimaliseren van de ondersteunde Archicad versies hiervoor. De laatste updates kunnen pas na de definitieve release van het macOS gedaan worden.
We raden daarom af om meteen na het verschijnen van een nieuw macOS te upgraden om te voorkomen dat kinderziekten het werken met Archicad belemmeren. GRAPHISOFT geeft uitgebreide informatie over het omgaan met jaarlijkse updates van macOS in relatie tot Archicad.

Lees meer informatie over het laatste uitgegeven besturingssysteem macOS Big Sur en Archicad
Met de introductie van Catalina zijn grote wijzigingen doorgevoerd die ook effect hebben op het gebruik van software. Lees meer informatie over  macOSX Catalina en Archicad

Apple heeft aangekondigd over te gaan van Intel naar ARM processoren (CPU). Deze verandering vindt plaats gedurende de komende jaren en de eerste computers zijn al in omloop. GRAPHISOFT volgt deze ontwikkeling op de voet en geeft informatie en advies in hun Help Center in artikel  ARM Mac support > met antwoord op enkele veelgestelde vragen zoals 'Wanneer is Archicad compatible' en 'kan er geïnvesteerd worden in een systeem met ARM architectuur'.

Besturingssysteem

Aanbevolen

1. Windows 10
  2. macOS 10.15 Catalina
  3. macOS 10.14 Mojave

Oudere systemen - niet ondersteund

1. Windows 8.1
  2. Windows 8
  3. macOS 10.13 High Sierra
  4. macOS 10.12 Sierra

Oudere systemen -  niet compatibel

1. Windows 7 and older
  2. Mac OS X 10.11 El Capitan and older

Archicad 23 | STAR(T) Edition 2020

Archicad is beschikbaar voor Apple macOS en Windows. Projectbestanden, bibliotheken en de BIM Server zijn cross-platform te gebruiken.
Vanaf Archicad 23 worden Windows 7, 8, 8.1 en MAC OS X 10.12 niet meer ondersteund

Besturingssysteem

Aanbevolen

1. Windows 10
  2. Mac OS X 10.15 Catalina
  3. Mac OS X 10.14 Mojave
  4. Mac OS X 10.13 High Sierra

Oudere systemen - niet ondersteund

1. Windows 8.1 (64-bit versie)
  2. Windows 8 (64-bit versie)
  3. Windows 7 (64-bit versie)
  4. Mac OS X 10.12 Sierra
  5. Mac OS X 10.11 El Capitan

Oudere systemen - niet compatibel

1. Mac OS X 10.11 El Capitan, en oudere versies
  2. Windows Vista, en oudere versies

Hardware

Aanbevolen

1. Processor: 64-bit processor met 4 of meer cores
  2. RAM: 32 GB of meer is aanbevolen
  3. Diskruimte: SSD harde schijf, 5 GB is vereist voor de installatie, 10 GB of meer is vereist per actief project
  4. Videokaart: Dedicated OpenGL 4.0 met intern geheugen van 2 GB of meer (4 GB of meer voor 4K displays)
  5. Scherm: Een resolutie van 1920 x 1080 of hoger is aanbevolen
Lijst van door GRAPHISOFT geteste  videokaarten.
Meer over aanbevolen hardware in het  Help Center

Minimale eisen

1. Processor: 64-bit processor met twee cores
  2. RAM: 8 GB
  3. Diskruimte: 5 GB is vereist voor installatie
  4. Videokaart: OpenGL 3.2 met intern geheugen van 2 GB of meer
  5. Scherm: Resolutie van 1440 x 900 of hoger

Overig

Aanbevolen & vereist

1. Overige hardware: Alle gangbare plotters, printers en digitizers werken met Archicad
  2. Internet: Om verbinding te maken met de BIMcloud en updates te installeren is een snelle internetverbinding nodig
  3. Protection Key: Je hebt een Archicad 23 CodeMeter hardware key of CodeMeter Act software beveiligingssleutel nodig om Archicad 23 te starten.

Archicad 22 | STAR(T) Edition 2019

Archicad is beschikbaar voor Apple OS X en Windows. Projectbestanden, bibliotheken en de BIM Server zijn cross-platform te gebruiken.
Let op: Vanaf Archicad 22 is een hogere OpenGL versie (OpenGL 3.2) vereist om functionaliteiten zoals hardwareversnelling volledig te benutten.

Besturingssysteem

Aanbevolen

1. Windows 10 (64-bit versie)
  2. Mac OS X 10.13 High Sierra
  3. Mac OS X 10.12 Sierra

Oudere systemen

Compatibel, maar niet getest
  1. Windows 8.1 (64-bit versie)
  2. Windows 8 (64-bit versie)
  3. Windows 7 (64-bit versie)
  4. Mac OS X 10.11 El Capitan
Niet compatibel
  1. Mac OS X 10.10 Yosemite, en oudere versies
  2. Windows Vista, en oudere versies

Hardware

Aanbevolen

1. Processor: 64-bit processor met 4 of meer cores
  2. RAM: 32 GB of meer is aanbevolen
  3. Diskruimte: SSD of Fusion harde schijf, 5 GB is vereist voor de installatie, 10 GB of meer is vereist per actief project
  4. Videokaart: Dedicated OpenGL 3.2 met intern geheugen van 1024 MB of meer
  5. Scherm: Een resolutie van 1440 x 900 of hoger is aanbevolen
Lijst van door GRAPHISOFT geteste  videokaarten.
Meer over aanbevolen hardware in het  Help Center.

Minimale eisen

1. Processor: 64-bit processor met twee cores
  2. RAM: 8 GB
  3. Diskruimte: 5 GB is vereist voor installatie
  4. Videokaart: OpenGL 3.2 is geschikt
  5. Scherm: Resolutie van 1366 x 768 of hoger

Overig

Aanbevolen & vereist

1. Overige hardware: Alle gangbare plotters, printers en digitizers werken met Archicad
  2. Internet: Om verbinding te maken met de BIMcloud en updates te installeren is een snelle internetverbinding nodig
  3. Protection Key: Je hebt een Archicad 22 CodeMeter hardware key of CodeMeter Act software beveiligingssleutel nodig om Archicad 22 te starten.

Archicad 21 en ouder

Archicad is beschikbaar voor Apple OS X en Windows. Projectbestanden, bibliotheken en de BIM Server zijn cross-platform te gebruiken.
Let op! Archicad21 en ouder worden niet meer ondersteund vanaf MAC OS X 10.15 Catalina
De systeemeisen voor alle oudere versie zijn te vinden op de site van GRAPHISOFT.