Teamworkprojecten migreren naar een nieuwe versie

Teamworkprojecten kunnen via een halfautomatisch proces omgezet worden naar een nieuwe versie van Archicad en/of BIMcloud. Het proces hoeft alleen te worden voorbereid in de huidige Archicad versie en te worden afgerond in de nieuwe Archicad versie. Deze twee stappen worden in dit artikel uitgelegd. Belangrijk is dat voordat de projecten worden omgezet, eerst de nieuwe BIMcloud is ingericht en daarnaast is het handig ook alvast de nieuwe bibliotheken op de BIMcloud beschikbaar gemaakt te hebben.  Zorg (er) verder voor:
  1. Een systeem waarop zowel de oudere Archicad versie (waarin het project voor het laatst is bewerkt) als de nieuwe versie van Archicad (waarmee aan het project verder gewerkt gaat worden) is geïnstalleerd
  2. Toegang tot de oude en de nieuwe BIMcloud (Basic)
  3. Dat alle Teamleden Send & Receive hebben gedaan
  4. Dat alle Teamleden het project verlaten hebben (Leave Project)
  5. Minimaal Project Administrator rechten
Alle stappen moeten op hetzelfde systeem worden uitgevoerd. Op dit systeem dient dus zowel de oude als de nieuwe Archicad versie geïnstalleerd te zijn.

Stap 1: Migratie voorbereiden

1. Open het Teamwork Project in de huidige Archicad versie
  2. Ga naar Teamwork > Project > Migrate Project > Prepare for Migration...

Het volgende scherm verschijnt:

Archicad controleert of iedereen is uitgelogd en blokkeert vervolgens het project op de BIMcloud tegen wijzigingen.

3. Klik op Prepare
  1. Maak een keuze:
    1. Eén project omzetten:
 Kies 'Finish Preparation'
    2. Meerdere projecten gelijktijdig omzetten:
 Kies 'Open another project'
  2. Klik op 'Close'

Stap 2: Migratie afronden

1. Start de nieuwe Archicad versie

2. Ga naar het menu: Teamwork > Project > Migrate Project > Migrate Prepared Projects...

Het volgende scherm verschijnt:
  1. Selecteer het om te zetten project
    Bij meerdere projecten kan na de volgende stap een volgend project gekozen worden.

2. Vink 'Migrate Archicad Libraries' uit
    Alleen in enkele gevallen kan gebruik gemaakt worden van de automatische migratie. Lees hiervoor BIMcloud bibliotheekmigratie.
  3. Klik op 'Next'

1. Kies een 'Destinaton':
    1. BIMcloud
      Voor BIMcloud is deze stap optioneel. Standaard kan het project op dezelfde BIMcloud blijven.
    2. BIMcloud Basic
      Een project moet verplaatst worden naar een andere BIMcloud Basic.

Kies onder 'Destination' voor de nieuw geïnstalleerde BIMcloud Basic. Indien deze niet in de keuzelijst verschijnt, moet er eerst nog aangemeld worden bij de nieuwe BIMcloud met 'Log in to a different BIMcloud'.

2. Optioneel: Kies 'Change Path...'
    Hiermee kan een andere submap in de projectenmap van de BIMcloud (Basic) gekozen worden.

3. Klik op 'Migrate'
  1. Maak en keuze hoe verder te gaan:
    1. Meerdere projecten gelijktijdig omzetten:
      Kies 'Migrate another project'

2. Eén project omzetten – ermee gaan werken:
      Kies 'Join the migrated project'
      Er kan nu direct verder gewerkt worden in het project.

3. Eén project omzetten – later ermee gaan werken:
      Kies 'Leave migration process'
  2. Klik op 'Continue'
    Het oude Teamwork project is nu een Teamwork project in de nieuwe Archicad versie.

Het oude Archicad project bestaat nog wel maar is geblokkeerd. Wil men het oude project openen, dan krijgt men een melding hiervan:

Het project kan eventueel gedeblokkeerd worden. Als gecontroleerd is dat het Teamwork project in de nieuwe versie naar behoren werkt kan het oude Archicad project verwijderd worden via de BIMcloud Manager van de vorige versie. In de BIMcloud Manager ziet het er zo uit: