Tekeningen van andere bestanden toevoegen

Lay-outs en Views van één project kunnen gekoppeld worden aan een ander project. Bijvoorbeeld; een situatietekening van het gehele plan kan gelinkt worden aan alle lay-outs van deelprojecten.

Lay-outs en Views van één project kunnen op twee manieren gekoppeld worden:
  1. Door een opgemaakte lay-out of view toe te voegen via de Organizer
  2. Door een plotbestand (.pmk) van de View toe te voegen aan een layout

Het toevoegen van tekeningen met de Organizer

Standaard laat de Organizer het actieve project zien maar ook een ander project is te openen en te bekijken via de Organizer. Door in het palet de verschillende projecten naast elkaar open te hebben staan is het mogelijk om een View van een ander project aan de lay-out van het actieve project toe te voegen. Hetzelfde kan worden gedaan voor een gehele lay-out.
Doordat de lay-out of de View een link is met het actieve project wordt telkens wanneer de lay-out wordt geopend de layout of view geüpdatet. Dit houdt in dat op de achtergrond het project wordt geopend en actief naar wijzigingen wordt gezocht. Bij een groot project kan dit even duren. Een andere methode is om dan gebruik te maken van plotbestanden.

Het toevoegen van tekeningen door middel van een plotbestand (.PMK)

Via Publisher sets kunnen views of layouts als .PMK bestanden worden opgeslagen. Deze bestanden worden geplaatst via de Drawing Tool in een ander project. Doordat .PMK bestanden enkel 2D informatie bevatten is dit een snelle werkmethodiek voor grote bestanden. Het nadeel is dat een lay-out of View enkel geüpdatet wordt wanneer er een nieuw bestand gepubliceerd is.

Maken en plaatsen van .pmk bestanden op de lay-out:
  1. Werk de view uit en zorg dat alle informatie in beeld is
  2. Maak een Publisher Set aan en geef in de 'Publishing Properties' als doellocatie een extra submap in de projectmap aan. Kies voor 'Save Files'
  3. Voeg via de Organizer de gewenste views aan de Publisher Set toe
  4. Selecteer alle tekeningen in de Publisher Set en kies als bestandsformaat '.PMK' en klik vervolgens op 'Publish' (This set)
  5. Ga naar het bestand waar de views op de lay-out geplaatst moeten worden
  6. Ga naar de Viewmap en activeer de Drawing Tool en kies in het instellingenvenster de juiste instellingen. Zet 'Update Type' op 'Auto'.
  7. Klik met het Drawing Tool in het actieve venster. Een dialoogvenster verschijnt waarin een van de zojuist gepubliceerde PMK bestanden gekozen kan worden. Na een dubbele klik op een van de tekeningen wordt de tekening geplaatst.
  8. Lijn de geplaatste tekening zodanig uit dat deze op de juiste plaats terecht komt
  9. Plaats de view met de .pmk op de lay-out
Wijzigen doorvoeren
  1. Wijzig de originele tekening
  2. Ga naar Publisher, kies de Publisher Set en klik op 'Publish' (This Set)
Alle tekeningen worden aangepast/geüpdatet.